Pred postrežbo gosta mora gostinec preveriti, če je stranka PCT, so razkrili na današnji vladni novinarski konferenci o covid-19. A kaj to pomeni?

Kratice, ki jih zadnje čase slišimo pogosto, so PCT, pomenijo pa 'preboleli, cepljeni, testirani'. Kratica torej zaobjema skupine posameznikov, ki so deležne določenih privilegijev. 

Tako lahko te skupine od nedavnega uživajo tudi znotraj lokalov, a morajo biti previdni tudi gostinci sami. 

Ponudniki gostinskih in nastanitvenih storitev morajo ob prijavi ali pred postrežbo gosta seznaniti ali po potrebi opozoriti, da je za koriščenje nujen pogoj PCT. 

Če se gost ne želi izjasniti, ali ima izpolnjen pogoj PCT, torej če je prebolel koronavirus, je cepljen ali testiran, ga lahko gostinec ali lastnik zavrne

Za testiranje je dovolj hiter test. 

Gostinci in lastniki nastanitev lahko goste na to pravilo opozarjajo tudi na vratih z opozorilnimi tablami ali napisi. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Gostinec ti brez dovoljenja ne sme niti pijače prinesti, kaj šele, da bi smel od gostov zahtevati kakršne koli osebne podatke ... no, Janševi bedački mislijo, da bo ta zgodba z napačnimi navodili pila vodo ... pa se žal motijo ... kakor vedno ... povem na glas ... ko bo hotel "kelner/kelnerica" od mene kakršne koli podatke ... ga čaka ena fina, mala tožbica ... pa da ga vidimo junaka ... junakinjo ...

SLO (nepreverjen)

Že do sedaj so lahko natakarji odločali, kdaj se komu ne toči več pijače! Ti bi tožil še svojo mamo in prav bi imel saj je šlo res nekaj narobe!

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

SLO ... slabo se ti majmune na pravo spoznaš ... drži se ti svoje "bufe", naj te tam še naprej tvoje kelnerce šolajo ... in ne pozabi zamenjati plenice ...

In reply to by SLO (nepreverjen)

Žalost (nepreverjen)

ziko PRAVI SI BISER V SVOJEM RAZMIŠLJANJU. Tudi v trgovini in bifejih so že od nekdaj zakoni, da se moraš legitimirat z osebnim dokumentom, da se ugotovi če si polnoleten!
Ti si tudi vzorčni model, kateri se očitno rad prepira z natakarji in potem dobi zaslužen pljunek v kavo ali v hrano. Dober tek.

Rival (nepreverjen)

ha,ha,ha, sam sem bil priča takšnemu dogodku. En biser kot ti praviš je bil z pizzo sila nezadovoljen in jo je natakarju in kuharju trikrat zavrnil. Baje mu je potem teknila, ko so jo malo povaljali po podu. Eni mislijo, da ko so 'gosti' si lahko vse dovolijo. Budale ne razumejo tega, da če jim kaj ni všeč v določenem lokalu pač ne hodijo tja...

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Žalost ... očitno nobeden od vas ne razume ... ne gre za zaposlene v gostinstvu, gre za varstvo osebnih podatkov ... pizda, kdaj boste doumeli, da ste vsi, ki niste kompetenti (niste uradne osebe) in zahtevate na vpogled osebne izkaznice idr. enostavno izpostavljeni morebitnim tožbam, ki jih boste na sodišču vsi po vrsti izgubili ... nema diskriminacije na recimo, osnovi prebolelosti covid19 z dokazilom ... na udaru so ljudje, ki jih je ta vlada napačno našolala ... podobno bi lahko bilo z vstopom v čakalnico pri zdravniku, pa takih napotkov vlada zdravnikom ne bo dala ... znano?

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Zikollino je žal res nizko-potenten. En primer osebe, ki ni "uradna oseba" in lahko zahteva vplogled osebnega dokumenta: varnostnik. Drugi primer: Prodajalka, ki ni prepričana ali je oseba, ki želi kupiti alkohol ali tobak polnoletna. To je vse v zakonodaji. ZZasV-1, ZOUTPI, ZOPA. Vem, težko se pozanimat.

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnil
da si tak fuknjeni

In reply to by Heh (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Gostinec ti brez dovoljenja ne sme niti pijače prinesti, kaj šele, da bi smel od gostov zahtevati kakršne koli osebne podatke ... no, Janševi bedački mislijo, da bo ta zgodba z napačnimi navodili pila vodo ... pa se žal motijo ... kakor vedno ... povem na glas ... ko bo hotel "kelner/kelnerica" od mene kakršne koli podatke ... ga čaka ena fina, mala tožbica ... pa da ga vidimo junaka ... junakinjo .

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Lažni Zikollino ... vidim "copy/paste" ... si se končno zavedel, da si nepismem? Da sam ne moreš nič napisat?

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Starejše novice