Agencija za varnost prometa in policija začenjata akcijo za večjo varnost motoristov v prometu. Akcija bo trajala vse do 12. julija.

Namen akcije je opozoriti motoriste in mopediste, naj v poletnih mesecih ne precenjujejo svojih voznih sposobnosti in izkušenj. Vse ostale udeležence v prometu pa pozivajo na strpno in varno vožnjo ter na dodatno previdnost na cesti. 

Motoristična sezona je na vrhuncu. Lepo vreme in visoke temperature pa lahko vplivajo na zbranost in stopnjo utrujenosti pri voznikih. Na Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa motoristom svetujejo, naj preden se odpravijo na pot preverijo ali je motor tehnično brezhiben in njihova varnostna oprema popolna. Sem sodi čelada, kombinezon, ščitnik za hrbtenico, škornji in rokavice, za katere je priporočljivo, da so živahnih barv in tako bolj opazni. 

Do sredine junija letos so policisti zabeležili 260 prometnih nesreč z udeležbo motoristov. Od tega se je 10 nesreč končalo s smrtnim izidom, po večini je bila vzrok za to prevelika hitrost in nepravilno prehitevanje. 

Vse do 12. julija bo tako policija izvajala poostren nadzor na relacijah, ki so med motoristi bolj priljubljene in s tem tudi bolj nevarne. Ena takšnih slikovitih tras je Soška dolina, kjer pa bodo prometnim policistom na pomoč priskočili še policisti specializirane enote za nadzor prometa.

Poleg tega pa slovenski policisti načrtujejo skupne nadzore s predstavniki policije sosednih držav, in sicer z Avstrijo in Italijo. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Akcija bo v vsakem primeru razen , če bo pihalo, če bo prevroče ali deževalo, tudi v času protestov ne bo zaradi pomanjkanja policajev .....ali če šef drugače ne naroči .

Starejše novice