Slika je simbolična.
Danes bo na zahodu zmerno, drugod pa pretežno oblačno. Kakšne bodo vremenske razmere v prihodnjih dneh?

Danes bo na zahodu in ponekod v višjih legah zmerno oblačno, drugod pretežno oblačno, napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 8 stopinj Celzija.

Vir: ARSO

Kako bo v prihodnjih dneh? 

Jutri bo v vzhodni in dopoldne tudi v osrednji Sloveniji nizka oblačnost. Drugod bo prevladovalo sončno vreme. Burja na Primorskem bo do večera ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, v nekaterih alpskih dolinah do -9, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 9 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno, predvsem v ponedeljek dopoldne bo občasno nekaj oblačnosti. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Zjutraj bo mrzlo, čez dan nekoliko topleje kot danes in jutri.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo zaradi jasne noči ponedeljkovo jutro najhladnejše. Temperature bodo večinoma med -12 in -6, v mraziščih pa bo lahko tudi hladneje. Od torka bo prevladovalo večinoma sončno in suho vreme. Jutranje temperature bodo od -10 do -5, najvišje dnevne pa večinoma od 0 do 5 stopinj Celzija.

Vir: ARSO

Snežne razmere v gorah so dobre, dodajajo vremenoslovci. V zadnjem tednu je namreč padlo veliko snega, snežna odeja je v sredogorju debela pol metra, v visokogorju vsaj meter. 

Nevarnost proženja snežnih plazov je nad okoli 1600 metrov znatna. 
»Spontanega plazenja je sicer postopno vse manj, a možni so posamezni spontani plazovi s strmih, travnatih pobočij tudi v sredogorju,« pojasnjujejo: »Ostaja velika možnost, da že ob manjši obremenitvi sprožite plaz kložastega snega na strmih in srednje strmih pobočjih ter na območjih, kjer je veter akumuliral sneg.«

Ob tem so zapisali, da večina smučišč obratuje. Poleg znanih smučarsko tekaških poligonov v višjih legah, pa so sedaj po nekaj letih spet pripravljene tekaške proge za tek na smučeh tudi v nižjih predelih (Logatec, Bloke, Medvode).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice