Neskončno morje doživetij

Odločitev, da obiščete in raziščete najbolj vzhodno slovensko regijo v poletnem času, je kot nalašč za letošnje poletje! Tik ob avtocesti, ko zavijete proti Murski Soboti, vas ob Soboškem jezeru pričaka Expano. Tu vas čaka neskončno morje dogodivščin in obilo zabave.

Vstopite in obiščite interaktivni doživljajski park, kjer lahko s pomočjo sodobne tehnologije spoznavate regijo. V maketi stratosferskega balona z VR očali se lahko povzpnete do neba in uživate v razgledih na panonsko nižino in vinorodne griče ali pa s pomočjo nevroznanosti spoznavate vodna bogastva regije.

Obisk v Expanu je top izbira, s katero si ustvarite nepozabni prvi vtis, ki vas bo navdihnil za nadaljnje raziskovanje Pomurja. Ob obisku si obvezno privoščite še kosilo na terasi z razgledom na jezero, kupite spominek ter uživajte v odkrivanju znamenitosti regije.

Soboško jezero je polno priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa v družbi družine in prijateljev.

Lahko si nadenete plavutke, v vodo spustite svoj SUP, desko za deskanje na vodi, morda celo čoln ali pač samo kopalke in uživate do sončnega zahoda ali še dlje.

Ob jezeru lahko preizkusite svoje motorične spretnosti v gibalnem parku za odrasle, ki ga sestavlja 34 zunanjih fitnes naprav, otroci pa uživajo na igrišču. Tik ob gibalnem parku so štiri hiške z žarom, kjer si lahko pripravite piknik na prostem. 

Murska Sobota je srce Pomurja. Razlogi za obisk tega zelenega mesta so številni - drugačnost, mir, gostoljubnost, okus dobrega vina in pristne kuhinje. Sredi parka, v mestnem jedru, stoji renesančni dvorec s konca 16. stoletja. Očara z veličino in prepriča s spokojnostjo.

Le pet minut hoje skozi park nas pozdravi mestni center z veličastnimi secesijskimi stavbami. Najlepša med njimi, iz leta 1907, je dom regionalnemu kulinaričnemu centru »Hranilnici prekmurskih dobrot«, kjer vas razvajajo z regionalnimi dobrotami. 

Za Hranilnico prekmurskih dobrot se nahaja manjše dvorišče, ki ga mimoidoči stežka opazijo. A v poletnih večerih, ko na tem majhnem dvorišču odzvanja glasba, navdihnjena z jazz, blues, funk in ostalimi ritmi, marsikomu zastane korak.

Skrito dvorišče tako postane udoben prostor, kjer si spočije srce in se nahrani duša. To poletje bodo nastopili še: Mia Žnidaršič Trio, Ratko Zjaca Band, Fake Orchestra, Tonč Feining Trio in Prašnati.

Vsak drugi petek se v mestnem središču odvija festival ulične kulinarike Sočna vilica, ki ponuja odlične lokalne jedi, eksotične okuse, vrhunska vina in izbor piv.

Poletni petkovi večeri v mestu pa so rezervirani za koncerte pod zvezdami. To poletje bodo v sklopu Soboškega poletja med drugim goste zabavali odlični slovenski glasbeniki: Prekmurska godba Bakovci in Moira, Tango story & Irena Yebuah Tiran, KiNG FOO, Klemen Slakonja in band, Bilbi in Oberdixie Band.

Reko Muro lahko doživite kar iz čolna. Prepustite se divji pustolovščini raftinga po Muri ob spremljavi žuborenja vode. Lepoto zelenega Pomurja lahko doživite tudi na kolesu in se odpravite po več kot 600 kilometrov označenih kolesarskih poteh. V spomin na preteklost vas brod na Muri prepelje z levega na desni breg reke.  

V Dvorcu Rakičan ima ob prijetni kavarni, v senci dreves, svoj sedež Konjeniški center Dvorec Rakičan, kjer je nastanjenih 20 konj. Pravi raj za otroke, ki lahko izkusijo življenje v dvorcu in vožnjo s kočijo. Pripravljajo poletne otroške tabore in poni urice za najmlajše.

Murska Sobota – TOP 10 

1.    EXPANO

2.    SOBOŠKO JEZERO

3.    GRAD MURSKA SOBOTA Z MUZEJEM

4.    DVOREC RAKIČAN

5.    SOČNA VILICA

6.    SKRITO DVORIŠČE

7.    SOBOŠKO POLETJE

8.    REKA MURA – Unescovo Biosferno območje    

9.    PREKMURSKA  GIBANICA IN ŠUNKA  

10.  KOLESARSKE POTI

Vse fotografije so last arhiva Mestne občine Murska Sobota. 

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice