Restavracija diVino je postala ponosen lastnik največjega maloserijsko izdelanega ročnega mlinčka za poper na svetu.

Mlinček znamke Peugeot Paris Prestige, ki ga uporabljajo le v izbranih restavracijah v svetu, je edini te vrste v Sloveniji, predstavlja pa zanimivo popestritev ponudbe in neizmerno zabavo za goste restavracije diVino. Z mlinčkom največkrat rokujeta kar dva natakarja, saj je za enega preprosto prevelik. Mlinček je v restavraciji šele nekaj dni, pa je že postal zaščitni znak restavracije, saj se gostje z velikim veseljem z njim tudi fotografirajo.

Mlinček je visok 110 centimetrov in tehta skoraj 6 kilogramov

Mlinček je visok skoraj 110 centimetrov in tehta malo manj kot šest kilogramov. Izdelan je iz najboljših materialov, kot je npr. dve leti uležan les iz gozdov iz francoske regije Jura in mehanizem iz čistega jekla, za katerega proizvajalec daje doživljenjsko garancijo.

»Mlinček je namenjen zabavi pri uživanju hrane. Gostje, tako slovenski kot tuji, imajo zelo radi, če jim z največjim mlinčkom na svetu začinimo hrano. Ob tem se neizmerno zabavajo, saj je postopek zelo zanimiv«, pravi vodja restavracije diVino Julija Krenker. Kot je poudarila, so zelo ponosni, da so 498. na svetu, ki imajo tak mlinček. Vsak mlinček ima namreč pritrjeno kovinsko ploščico, na kateri je serijska številka izdelave. 

Proizvajalec mlinčkov Peugeot

Podjetje je nastalo v 19. stoletju kot obrtna delavnica družine Peugeot. Najprej so tam proizvajali različno orodje, strojčke, mlinčke za kavo, kasneje pa prešli na dodatne izdelke, med drugim tudi mlinčke za poper. Zanimivo je, da se je del družine Peugeot nato ločil, saj je začel s proizvodnjo avtomobilov. 

Restavracija združuje moderno in tradicionalno 

Ljubljanska restavracija diVino združuje le najboljše, moderno in tradicionalno. Naše jedi na eni strani spoštujejo izročilo tradicionalne kulinarike Goriških brd, kjer so naše korenine, na drugi pa se spogledujejo s sodobnimi trendi priprave hrane tako v Sloveniji kot tujini. Restavracija diVino je ena od peščice restavracij v svetu, kjer je možno poskusiti mesne dobrote enega največjih gastronomskih osebnosti našega časa, Daria Cechhinija, ki nosi naziv Najboljšega mesarja na svetu. 

diVino je tudi hišna restavracija ena najboljših penin. Gre za penino Mare Santo, ki je zaradi svojega načina pridelave edinstvena na svetu. Zori namreč do 30 metrov globoko v Jadranskem morju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice