Družbena omrežja je preplavil zapis para. Partnerja sta priznala, da s socialno pomočjo živita lepše kot prej, ko sta oba hodila v službo.

Zapisala sta, da je prej skupni dohodek znašal približno 1.900 evrov, od tega je samo najemnina znašala 500 evrov, vrtec skoraj 300, k temu pa so morali prišteti še ostale stroške. Sedaj, ko sta oba pustila službo in prejemata denarno socialno pomoč družini ostane enako ali več.

Najemnina sedaj znaša 60 evrov, vrtec pa 30. 100 evrov na mesec še prihranita tako, da sta upravičena plačevanja dodatnega zdravstvenega zavarovanja in RTV prispevka.

Tako družini ostane približno 800 evrov na mesec, kar se prej ni dogajalo. Zapisala sta še, da dokler bo tako, da jima ostane vsaj enkrat toliko, kot če ležita doma in občasno še kje kaj naredita, ne gresta nazaj v službo.

To je njun zapis:

Na to se je odzval tudi slovenski politik Andrej Čuš, ki je na svojem Facebook profilu zapisal:

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Emma23 (nepreverjen)
julijana (nepreverjen)

kar pravita je res. dolgo sem delala na sociali in vem da je tako.

kritik (nepreverjen)

In ...julijana zakaj si tako dolgo molčala ?

In reply to by julijana (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)

Če ob dodeljevanju različnih ugodnosti vedno vsako ugodnost zabeležili kot prihodek, bi lahko dejansko ugotovili, kioliko denarja ima kdo na razpolago. Če dobi nekdo subvencijo za vrtec to pomeni, da je dobil toliko denarja na razpolago, ne da kar dobiš vse, kar je na voljo. Potem bi se marsikomu verjetno bolj splačalo iti v službo, saj bodo potem tudi imeli vsaj neko penzijo, kot brezposelni, bi moralo biti vseeno težje.

bullshit (nepreverjen)

ne moreta imeti 1900 eur skupnega dohodka in plačevati 300 eur vrteca. Ne gre skupaj.

niripsa (nepreverjen)

To si je nekdo izmislil. Gre za nategovanje ljudi in delanje megle. Tudi za propagando proti socialnim podpirancem, kar je danes že postal pravi nacionalni šport. Širijo ga predvsem iz desne. Za tiste, ki poznamo zadeve vemo takoj, da so stvari zlagane. Kot je že en ugotovil. Z jurja in 900 ne plačuješ 300 eur vrtca. Tudi ostali zapis je tak, da se vidi, da si je nekdo izmislil. Ne moreš kar tako pustiti službe in takoj dobiti podporo CSD. Tudi tisti, ki res dobivajo podporo so v bistveno slabšem položaju od zaposlenih, ker jim ne teče delovna doba. Zakaj se pri plačah omenja BRUTO? Večina takoj reče, da je NETO edino, kar šteje. Pa NI res. Od bruto gre za pokojnino in brezposelni nima te možnosti. Tudi noben kredit ali lizinh ne more doboti brezposelna oseba. Tak, da je brez predmetno pisat, da so brezposelni na boljšem. So veliko na slabšem. Številke pa si naj tisti, ki delajo razdor med ljudmi nekam porinejo.

LudiRudi (nepreverjen)

Novinarska raca !

Mr Elijah (nepreverjen)

Zdravo,

ponujamo dve (2) vrsti posojila, ki sta:

{1} Osebno posojilo
{2} Komercialno posojilo

Nahajamo se v Nemčiji.

Moje ime je gospod Elija. Sem zasebni posojilodajalec, ki daje posojilo zasebnim in pravnim osebam. Vas je toliko bank zavrnilo? Ali potrebujete finančna sredstva za ustanovitev svojega podjetja? Ali potrebujete finančna sredstva za širitev svojega podjetja? Ali potrebujete osebno posojilo? Moje posojilo sega od osebnega do poslovnega posojila. Moja obrestna mera je zelo dostopna in tudi postopek našega posojila je zelo hiter. Zelo sem pripravljen, da bi vse vaše finančne težave postali preteklost. Če ste res pripravljeni rešiti svoje finančne težave, potem ne iščite več in zaprosite za posojilo še danes. Če ste zainteresirani, izpolnite OBRAZEC PODATKOV, da vam lahko dam svoje pogoje. Spodaj je naveden moj e-poštni naslov: [email protected]

OBRAZEC ZA DOROŽNIKE

TVOJE IME..........
TVOJA DRŽAVA..........
TVOJ POKLIC..........
VAŠ MARITALNI STATUS ..........
TELEFONSKA ŠTEVILKA..........
MESEČNI PRIHODEK..........
NASLOV ..........
NAMEN ..........
ZAHTEVA ZA KREDIT ..........
TRAJANJE KREDITA ..........

Spodaj je naveden moj e-poštni naslov: ([email protected]
) Veselim se poslovanja z vami.

===========
Hvala
Gospod Elija

Starejše novice