FOTO: Jure Noč, Facebook
Medicinski tehnik poziva k prijaznosti do osebja na urgenci.

Jure Noč, ki je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, je v soboto delil izkušnje svojega delovnega dne in s svojo objavo dosegel ogromen odziv ljudi iz celotne Slovenije. V objavi je opozoril na preobremenjenost, čakalne vrste in odnos pacientov do zaposlenih na urgenci.

Med drugim je zapisal: 

»Pišem pa tole zdaj zato, da bi ljudje mogoče drugače gledali na urgenco, na nas, ne kot sovražnike, lenuhe, ki samo kofetkajo, ki imajo dveurne malice, na neprijazne in tako dalje ljudi. Ampak na ljudi, ki jim pomagajo. In sem ponosen, da sem ta plava sestrica, ponosen, da imam to ta drugo družino, čeprav se tudi kregamo, imamo ogromno nadur, nas manjka in tako dalje, ker smo to, kar smo. Malo čudni friki, ki radi počnemo svoje delo. Aja, zdaj je verjetno polna urgenca Poljakov, po nogometu, kaos dalje. Včasih pa imamo tudi smeh, črni humor, zafrkancijo in tudi takole se delamo iz sebe norca, kakor na sliki... «

Celoten zapis lahko preberete v priloženi objavi:

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ve se, da zdra… (nepreverjen)

daje skodljive in lazne dijagnoze, stetne tablete in smrtonosne injekcije ... skratka mori ...

Sendvić in šal (nepreverjen)

Razpasan, noge na mizi, bez zoken in nam razlaga kako fejst dela in kako ga ne razumemo. V normalni državi bi ga odpustili, tu pa še objavljajo njegove glupe izjave.

komunist lojz (nepreverjen)

v času jugovine bi bil že na golem otoku

Starejše novice