V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je na božični večer umrla 28-letna nosečnica zaradi zapletov s covidom-19. Otroka je zdravnikom uspelo rešiti z urgentnim carskim rezom.

Nosečnica naj bi se okužila v zadnjem trimesečju nosečnosti. Po poročanju portala 24ur.com so nosečnico iz ene od regionalnih bolnišnic prepeljali v ljubljansko porodnišnico. 

Zaradi hudih zapletov ob okužbi s koronavirusom so se zdravniki odločili za urgentni carski rez, s pomočjo katerega je 28-letnica rodila otroka. Kljub intenzivnemu zdravljenju se njeno stanje ni izboljšalo in mlada mama je na božični večer žal umrla. 

Pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so za 24ur.com potrdili, da so po premestitvi iz regionalne bolnišnice obravnavali nosečnico, ki se ji je stanje po sprejemu poslabšalo in pri kateri kljub intenzivnemu zdravljenju iztek ni bil pozitiven. Več informacij zaradi varstva osebnih podatkov niso izdali.

V ljubljanski porodnišnici so do zdaj obravnavali že 500 nosečnic pozitivnih na novi koronavirus, od tega so jih 12 sprejeli na infekcijsko kliniko, še poroča 24ur.com.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice