Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 2. maja, opravili 1380 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 209 novih okužb, gre za 15,1-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9503.

Opravljenih je bilo tudi 7144 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 1827 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 362 novih okužb, šlo je za za 19,8-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 608 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo šest oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4264.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 608 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 147 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 19 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je malenkost znižalo, in sicer iz 667 na 661.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

V BOLNICAH LEŽIJO LJUDJE KI NISO NITI PRIBLIŽNO ŽIVLJENSKO OGROŽENI IN IMAJO ZELO MINIMALNE SIMPTOME, AMPAK BOLNICE "MORAJO" BITI POLNE DA SE LAHKO EPIDEMIJA VLEČE V NEDOGLED, BOLNICE IN NJENO VODSTVO IN ZAPOSLENI PA DOBIVAJO MASTNE COVID DODATKE OD EU-JA, PREVERJENO OD OSEBE ZAPOSLENE NA UKC.

SLO (nepreverjen)

V šole bi hodil pa bi tudi ti lahko koristil razne situacije. Aja ne gre ti šola.

In reply to by dd (nepreverjen)

Brako57 (nepreverjen)

"ŽIVLJENSKO"

Daj no, vsaj osnovnih slovničnih napak ne delaj.

UKC (nepreverjen)

ŽIVLJENJSKO. Moral sem mu napisat pravilno, mogoče si pa to zapomni.

In reply to by Brako57 (nepreverjen)

Starejše novice