Prebivalci v odročni zaselkih imajo težave z odpadnimi vodami, saj običajno nimajo možnosti priklopa na kanalizacijsko omrežje.

To opaža tudi znana Slovenka Saša Einsiedler: »Smo velika družina s petimi otroki in vsak dan porabimo ogromno vode. Živimo na območju, kjer ni kanalizacije, zato sem se odločila, da moj problem z odpadno vodo rešim s čistilno napravo.«

Takole je znana Slovenka opisala svoje izzive, s katerimi se je spoprijela na hribu nad Ljubljano, kjer živi v hiši s svojo družino, in pojasnila, zakaj je izbrala prav tega slovenskega ponudnika:

»Odločila sem se za ROTO – izbrala sem čistilno napravo EcoBox. Priporočal mi jo je dolgoletni prijatelj, ki mu je Roto vgradil čistilno napravo pred skoraj 20 leti in je z njo zelo zadovoljen.«

Čistilna naprava EcoBox je napredna in tehnično dovršena biološka čistilna naprava, izdelana iz okolju prijaznih materialov, namenjena pa je čiščenju odpadnih voda iz gospodinjstev.

Odlikuje jo 100-odstotna vodotesnost, dolga življenjska doba, visoka zmogljivost čiščenja, varno in zanesljivo delovanje, obenem pa ni občutljiva na temperaturna nihanja in deluje skoraj neslišno ter brez smradu.

Čistilna naprava EcoBox je na voljo v dveh velikostih – za gospodinjstva z do 5 člani in za gospodinjstva z do 10 člani.

Ima dva prekata, do katerih lahko ločeno dostopate skozi odprtine na vrhu. Prvi prekat je namenjen zbiranju odpadne vode, drugi pa čiščenju. 

Vgradnja je enostavna saj jo opravijo v le nekaj urah, zaradi odlične statične konstrukcije pa jo lahko vgradijo tudi na območjih z visoko podtalnico ter na površinah, ki so povozne z osebnimi vozili.

Einsiedlerjeva pravi, da je ROTO res poskrbel za vse: »Pomagal mi je pri ustrezni izbiri čistilne naprave, jo hitro dostavil na dom, poiskal inštalaterja za vgradnjo ter opravil profesionalni zagon naprave. Sedaj skrbi tudi za njeno vzdrževanje. Tako sem prihranila veliko časa in stroškov.«

Čistilno napravo EcoBox upravlja računalniško krmiljeni sistem, ki za svoje delovanje potrebuje le elektriko. Vzdrževanje ni zahtevno, strokovno osebje pa ob zagonu napravo nastavi na nivo najbolj optimalnega delovanja. Tako lahko vodo iz čistilne naprave spuščate v naravo, saj jo prečisti za kar 97 odstotkov.

 »Izjemno pomembno je, da se na svojo čistilno napravo lahko zaneseš,« še izpostavi Saša Einsiedler. »V vsakem trenutku vem, kaj se dogaja, saj delovanje nadziram preko aplikacije, kar na pametnem telefonu. Lahko sem res povsem brez skrbi. Tudi ob sobotah in nedeljah, ko veliko kuhamo in peremo ali celo kadar gremo na počitnice in nas ni doma.«

Vse Roto čistilne naprave so izdelane v skladu z evropskimi standardi, kakovost delovanja in vodotesnost pa potrjujejo ustrezni certifikati domačih in tujih inštitutov. 

Roto EcoBox je izjemna celovita rešitev za čiščenje odpadnih voda. Vključuje razvoj, projektiranje, svetovanje, vgradnjo in nadzor delovanja, servisna ekipa pa je uporabnikom na voljo 24 ur na dan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice