To so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 23. aprila, opravili 5180 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 831 novih okužb, gre za 16-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 10.597.

Opravljenih je bilo tudi 41.784 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 5371PCR testiranjih na koronavirus potrdili 900 novih okužb, šlo je za za 16,8-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 618 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo devet oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 3950.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 618 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 160 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 58 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je nekoliko zvišalo, in sicer je iz 684 naraslo na 697. 

Vir: Facebook profil Vlada Republike Slovenije

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Tega ali so bili umrli cepljeni, koliko so stari in ali imajo pridružene bolezni verjetno ne bomo nikoli izvedeli? Zakaj ves čas poročate le prazne številke...

UKC (nepreverjen)

Vsi so umrli težko bolani z pridruženimi boleznimi. Virus ne obstaja je nafukancija. Si sedaj srečen z lažnimi podatki? 'Hraniš' se z samimi zarotami...

In reply to by Koncajte novin… (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

seveda ne obstaja, dokler bojo "s covidom" umirali zgolj 80 letniki na smrti postelji je to navadn prehlad, če bi šlo za resen virus kot je bila španska gripa bi na vsakih 10 okuženih 1 umrl ne glede na starost in zdravje, zdaj pa se skrij da te strašen kašelj z 0,2% smrtnostjo ne ubije

In reply to by UKC (nepreverjen)

Starejše novice