Slovenske potovalne agencije so v preteklem letu organizirale potovanja za 600.000 slovenskih turistov in enodnevne izlete za 248.000 izletnikov.

Potovalne agencije so v lani organizirale potovanja z najmanj eno prenočitvijo za 600.000 domačih turistov. 122.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, drugi pa so za potovanje izbrali tujino. 

Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška. Nato so sledile Italija, Grčija, Turčija in druge države.

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se je enodnevnih izletov, ki so jih organizirale slovenske potovalne agencije, udeležilo skupaj 248.000 domačih izletnikov, od tega se je izletov po Sloveniji udeležilo 133.000 izletnikov, medtem ko se je za izlet v tujino odločilo 116.000 oseb. 

Na izlet v tujino smo Slovenci najraje odšli v Italijo, sledile pa so Avstrija, Hrvaška in druge države.

Največ turistov iz Italije

V lanskem letu so slovenske potovalne agencije organizirale potovanja tudi za 211.000 tujih turistov, ki so v Sloveniji prenočili povprečno trikrat. Največje število tujih turistov je bilo pripeljanih iz Italije, sledili so turisti iz ZDA, Nemčije in iz drugih držav.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice