Foto: Pošta Slovenije
Pošta Slovenije in Bolnišnica Topolšica sta danes predstavili možnost uporabe brezpilotnih letalnikov v zdravstvene namene. Gre za novi mejnik v okviru vpeljevanja brezpilotnih letalnikov oziroma dronov pri dostavljanju pošiljk.

Potem ko je Pošta Slovenije v začetku junija izvedla prvi poskusni let z brezpilotnim letalnikom oziroma dronom in v zaključni fazi leta dostavila pošiljko Poštarskemu domu na Vršiču, sedaj nadaljuje z začrtanimi aktivnostmi pri razvoju možnosti dostave z brezpilotnimi zrakoplovi v okviru možnosti, ki jih omogoča nova zakonodaja Evropske unije. 

Skupaj s Splošno bolnišnico Topolšica je danes predstavila možnost dostave krvnih vzorcev za potrebe laboratorijske diagnostike, ki pomeni boljšo dostopnost laboratorijske diagnostike širšemu krogu bolnikov. 

Foto: Pošta Slovenije

Pred Bolnišnico Topolšica je bila izvedena zaključna faza leta brezpilotnega letalnika v okviru poskusne dostave krvnih vzorcev iz Zdravstvenega doma Nazarje v laboratorij Bolnišnice Topolšica.

Kot je Pošta Slovenije že napovedala v začetku junija, nadaljuje z aktivnostmi na področju raziskovanja brezpilotnih tehnologij. V tem segmentu želi kot največji logist v državi celotno področje uporabe brezpilotnih tehnologij pripeljati do točke, kjer bo lahko komercialno izvajala najrazličnejše tipe dostav na varen, hiter in zanesljiv način.

»V Pošti Slovenije kot največjem logističnem podjetju v državi prepoznavamo tržni potencial uporabe brezpilotnih letalnikov pri dostavi najrazličnejših pošiljk, ob tem pa se zavedamo zakonodajnih, organizacijskih in tehnoloških izzivov, ki jih bomo srečevali na tej poti. Kljub temu smo odločeni, da bomo med prvimi v Evropski uniji pripravili vse potrebno za uporabo brezpilotnih letalnikov po novi evropski zakonodaji,« je ob današnji predstavitvi poudaril začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot.

Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lovska fantastika (nepreverjen)

oe24/oesterreich/chronik/kaernten/bauer-schoss-drohne-mit-schrotflinte

PuklastiVanč (nepreverjen)

In dva bedačka se še slikata ob "velikem" dosežku ... otroci z dronom za cca 40 € si pa pošiljajo drug drugemu vse živo ... ne verjamete? ... je čas za spančkanje ... tisto večno ...

Starejše novice