FOTO: Roberta F.
Potem ko je Milan Trol po odpravljeni prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Thompsona v Mariboru napovedal nov koncert kontroverznega pevca, so se s protestom oglasili v Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Minilo je več kot dve leti od kar je Upravna enota v Mariboru prepovedala koncert hrvaškega pevca Marka Perkoviča Thompsona. Organizator koncerta Milan Trol se je na prepoved pritožil in pred dnevi iz upravnega sodišča dobil razsodbo, v kateri je sodišče odločbo o prepovedi koncerta odpravilo in zadevo vrnilo prvostopnemu organu v ponovni postopek.

Trol je že napovedal nov Thompsonov koncert, kar naletelo na nove mešane odzive v javnosti. Zdaj so se s protestnim pismom odzvali tudi v Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Organe pozivajo, naj koncerta ne dovolijo

»Aprila 2017 je Predsedstvo ZZB za vrednote NOB Slovenije protestiralo proti nameravanemu koncertu Marka Perkovića Thompsona, znanega po proustaških besedilih svojih pesmi. Protest ponavljamo in se obenem čudimo organom slovenske zakonodajne, izvršne ter sodne oblasti, da takšnega koncerta niso sposobni preprečiti,« so zapisali v izjavi za javnost in pristojne organe Republike Slovenije ponovno pozivajo, naj Marku Perkoviću ne dovolijo koncerta na slovenskih tleh.

Med drugim hrvaškemu pevcu očitajo, da na svojih koncertih poveličuje Ustaško nacionalistično gibanje, ki je s pomočjo Hitlerja in Mussolinija aprila 1941 ustanovilo marionetno državo z enim od najokrutnejših fašističnih režimov v drugi svetovni vojni.

»Po oceni zgodovinarjev so ustaši pomorili okoli 300 ljudi, med njimi največ Srbov – 217 tisoč, Judov – okoli 30 tisoč in Romov – okoli 30 tisoč,« še navajajo v izjavi.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PREPOVED (nepreverjen)

Zveza borcev so zlocinci in bi jih bilo potrebno zapreti v zapor. V ustavi in zakonodaji pa so v Republiki Sloveniji prepovedani. Ker pa administracija RS ne deluje se igrajo z ognjem.

Kritik (nepreverjen)

Verjetno si nekaj pomešal oziroma si neizobražen in nekulturen parazit naše domovine .

In reply to by PREPOVED (nepreverjen)

Diktatorsko fa… (nepreverjen)

Vec povojnih pobojev, zlocinov, mnozicnih grobisc so izvedli pripadniki NOB ... zato bi bilo pravilno da se ukine taksno diktatorsko fasisticno drustvo.

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Sendvić in šal (nepreverjen)

Poslušaj ti drek, ko se ozreš po Mariboru boš videl mnoge partizanske spomenike ki smo jih postavili mi marborčani in nobenega fašističnega. Te spomenike so si zaslužili ker so pobili takşne fašistične dreke kot si ti.

In reply to by PREPOVED (nepreverjen)

beter (nepreverjen)

Ti si idiot in bi te bilo treba zapreti v umobolnico.

In reply to by PREPOVED (nepreverjen)

Starejše novice