FOTO: IJF
Na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu je 17-letna mariborska judoistka Metka Lobnik tako v posamični kot ekipni tekmi osvojila bronasti kolajni.

V kategoriji do 78 kilogramov je Slovenijo zastopala Mariborčanka Metka Lobnik. Uvodni dvoboj na prvenstvu proti Egipčanki Moussad je dobila z ipponom v prvi minuti dvoboja. Druga nasprotnica je bila Nemka Igl s katero sta se borili več kot 8 minut in na koncu si je Nrmka priborila wazari.

Metka se je uvrstila v repasaž kjer je z ipponoma premagala Iranko Mardani in ponovno Ekipčanko Moussad. Za bron se je pomerila proti Čehinji Svobodovi  in v podaljšku slavila z ipponom.

Mlada Mariborčanka tudi z ekipnim uspehom

Zadnji dan prvenstva so predstavniki mednarodne zveze sestavili 13 ekip, ki so se borila za kolajne. Ekipe niso bile kot ponavadi iz iste države, ampak so bili judoisti in judoistke iz različnih držav. V nobeni ekipi nista bila dva judoista iz iste države. S tem tekmovanjem je mednarodna judo zveza želela spodbuditi prijateljstvo, spoštovanje med državami ter ekipni duh juda, ki združuje vse narode. Ekipe so bile poimenovane po preteklih prizoriščih olimpijskih iger.

V ekipi Rio De Janeiro, ki je osvojila končno tretje mesto je bila tudi Metka Lobnik in s tem osvojila tudi svojo drugo kolajno na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice