Debitantski nastop za Žana Karničnika, ki je po uspešnih igrah za NK Maribor B dobil priložnost v članski konkurenci.

Novopečeni prvak je danes gostoval v Kidričevem, kjer ga je z okrnjeno zasedbo čakala težka naloga. Domače moštvo, v boju za obstanek med prvoligaši, je namreč že v jeseni povzročilo številne preglavice vijoličastim. V prid gostom je pred tekmo govorila odsotnost pomembnega člena Aluminijeve vezne vrste Derricka Mensaha, ki je s štirimi rumenimi kartoni tekmo spremljal zgolj s tribun.

Zdesetkan Maribor

Tudi Maribor je v goste prispel v zdesetkani zasedbi, seznam poškodovanih igralcev je iz tedna v teden daljši, pred kratkim se je nanj vpisal še Matej Palčič, zaradi prepovedi pa ne bosta zaigrala niti Mitja Viler in Luka Zahović. Prav slednji se bori za strelsko krono v ligi, prestola pa ne bo mogel loviti na tekmi proti ekipi s Kidričevega.

Protinapadi Aluminija

Težko bi odgovorili, koga je Maribor na tekmi proti Aluminiju najbolj pogrešal, saj igra kljub začetni pobudi Mariboru nikakor ni stekla k čemur je svoje dodala še nenavadna pozicija Hotiča, ki je do izraza prišel šele v 87. minuti, ko je z mojstrsko izvedenim prostim strelom matiral čuvaja mreže Aluminija. Sicer pa so domačini prepustili žogo Mariboru in na njih prežali zgolj iz protinapadov, kar je že v 11. minuti obrodilo sadove, ko je za Aluminij zadel Vedran Mesec. Vajo je nato ponovil še v 42., dve minuti kasneje je zadel še njegov soigralec Kramer in ob polčasu Aluminij popeljal do sanjskega vodstva s 3:0.

Hotič mojstrsko

V drugem polčasu sta v igro pri Mariboru prišla Luka Uskoković in Aleks Pihler, prav slednji pa je kot prvi zapravil lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka za domačimi. Prav tako lepa prilika se je ponudila Valonu Ahmediju, ki pa žoge ni uspel pravočasno podati odkritim soigralcem. Poskus vijoličastih so maščevali domači, streljal je Žiga Škoflek, na srečo gostov pa je žoga zadela zgolj prečko. Vse je kazalo, da do spremembe rezultata ne bo prišlo, dokler ni v 87. minuti Hotič iz prostega strela mojstrsko prelisičil čuvaja mreže Aluminija.

Tako se je tekma končala z izidom 3:1 za Aluminij, ki tako ostaja v tej sezoni zaklet za nogometaše NK Maribora.

Po tekmi je trener Darko Milanič športno čestital nasprotnikom in pokvalil njihovo taktično zrelost s katero so presenetili in porazili zdaj že 14 kratne državne prvake.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice