Foto: FIBA
Košarkarji Slovenije nadaljujejo pohod proti olimpijski medalji. V četrtfinalu so premagali Nemčijo, njihov naslednji tekmeci pa bodo Francozi. Ker so le še korak oddaljeni od medalje, nas zanima, katero mesto menite, da bodo zasedli slovenski košarkarji.

Slovenija je v Tokiu še naprej neporažena in jo le še ena zmaga loči od olimpijske medalje. Evropski prvaki tako blestijo na olimpijski premieri v Tokiu.

V zahtevni skupini so odpravili Argentino, Japonsko in Španijo, v četrtfinalu pa so za prvo oviro v izločilnih bojih strli še Nemčijo.

Slovenski košarkarji se bodo v spektakularnem polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu jutri ob 13. uri pomerili s Francozi. Ti so v četrtfinalu po vodstvu v celotnem drugem polčasu strli Italijane s 84:75 (20:25, 43:42, 64:54).

V primeru uspeha v polfinalu bo igrala finale v soboto ob 4.30, ob porazu pa jo tekma za bronasto odličje čaka ob 13. uri.

Košarkarji že napovedali boj za odličja

Zdaj je pred Slovenijo še polfinalna tekma s Francijo, kjer pa so košarkarji že napovedali boj za odličja. 

»Polfinale olimpijskih je tu. Mogoče se sliši celo kar prelepo. Marsikdo ni verjel v to. Mi smo, potihoma smo tudi napovedovali boj za medalje in zdaj smo tu. Še ena pravljica se nadaljuje. Ustvarili smo novo košarkarsko evforijo v Sloveniji in smo verjeli v to zgodbo,« je za RTV Slovenija pred jutrišnjim obračunom povedal Klemen Prepelič.

Na drugi strani pa je selektor slovenskih košarkarjev Aleksander Sekulić poudaril, da je pred polfinalnim obračunom prisotne nekaj nervoze. »Težko je ostati miren, ko je toliko v igri. Ne smemo pozabiti, da so to olimpijske igre – sanje vsakega športnika. Zdaj smo v boju za medalje na prestižnem košarkarskem turnirju. Težko je to primerjati z drugimi prvenstvi,« pravi Sekulić.

Pri tem dodaja, da imajo slovenski košarkarji najboljše navijače na svetu. »Četudi je bila tekma ob 3. uri po slovenskem času, jo je verjetno cela država spremljala. V imenu cele ekipe lahko povem, da smo ponosni, da lahko predstavljamo Slovenijo in smo del te zgodbe. Vemo, da če ne bi bilo pandemije, bi imeli na tribunah izjemno podporo,« je še dodal Sekulić za RTV Slovenija.

Anketa pred razpletom košarkarskih dvobojev

Ker slovenske košarkarje do odličja na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu loči le še korak, nas zanima, kakšno uvrstitev bralci napovedujejo našim košarkarjem. Je to četrte mesto ali pa bronasta, srebrna ali celo zlata medalja?

Napovejte v spodnji anketi!

Katero mesto bodo na olimpijskih igrah zasedli slovenski košarkarji?

Četrto mesto.
5% (19 glasov)
Tretje mesto - bronasta medalja.
9% (32 glasov)
Drugo mesto - srebrna medalja.
27% (100 glasov)
Prvo mesto - zlata medalja.
59% (213 glasov)
Skupno glasov: 364

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Če danes premagamo Francoze bomo zlati.

Starejše novice