FOTO: Jure Banfi
V soboto bo v Stožicah na sporedu težko pričakovan večni derbi. Maribor ima pred Olimpijo kar deset točk prednosti in lahko z zmago naredi velik korak proti 15. naslovu državnega prvaka.

Tudi tokratni večni derbi razvnema navijaške strasti in dviguje vročico že pred začetnim žvižgom sodniške ekipe, ki ji bo v soboto poveljeval najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. Tako je za provokativno vabilo poskrbela navijaška skupina Green Dragons, ki na tekmo vabijo kar s fotografijo svinjske glave, na kateri je štampiljka NK Maribor.

Vroče je tudi zaradi sodnikov, v zvezi s katerimi so se v začetnih tednih spomladanskega dela prvenstva iz mariborskega kluba oglasili tako športni direktor Zlatko Zahović, predsednik Drago Cotar in trener Darko Milanič, ki je bil zaradi neprimernega komentiranja sojenja na prejšnji tekmi proti Gorici celo suspendiran.

Na tekmo tudi oba župana

Večni derbi je največja tekma v slovenskem nogometu in tribune ljubljanskih Stožic se nekaj dni pred srečanjem že dobro polnijo. V predprodaji si je vstopnice za mariborski sektor možno zagotoviti tudi v Mariboru, in sicer v Vijol'čnih bajtah na Tyrševi in v Mercator Centru Tabor II.

A največja tekma v slovenskem nogometu na tribune poleg številnih navijačev zvabi tudi številne pomembneže. Poleg ljudi iz sveta športa, zabave in gospodarstva, večni derbi radi obiščejo tudi politiki. 

Da bosta v soboto v živo spremljala tekmo v Stožicah sta napovedala tako Saša Arsenovič kot Zoran Janković. Mariborski župan je večkrat javno poudaril, da mu ljubljanski kolega predstavlja zgled dobrega gospodarjenja z mestno občino, med kampanjo je Janković Arsenoviča celo obiskal. Ali bo pred tekmo potekalo srečanje obeh županov, ali pa si bosta župana dveh največjih slovenskih občin tekmo ogledala zgolj v prijateljskem vzdušju, nam ni uspelo izvedeti.

Oba napovedujete enak rezultat, a zmago svojih

Oba župana sta za Mariborinfo napovedala tudi razplet sobotnega večnega derbija. Očitno si nista blizu samo v pogledu na vodenje mestnih občin, ampak tudi v napovedovanju točnih rezultatov.

Tako Arsenovič kot Janković sta napovedala zmago svojih ekip z 2:1. »2:1 za NK Maribor,« suvereno napoveduje mariborski župan. »Zmagala bo Olimpija z 2:1,« pa mu odgovarja ljubljanski kolega.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice