Slika je simbolična.
Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je danes uporabil izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića.

Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je preklic vize v izjavi za javnost utemeljil z interesom javnosti. Novaku Đokoviću zdaj grozi izgon tik pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije, kar bo poskušal preprečiti na sodišču, poroča časnik The Age.

»Danes sem uporabil svoja pooblastila po členu 133C(3) zakona o priseljevanju za preklic vize Novaka Đokovića na podlagi zdravstvenih razlogov in ohranjanja reda, saj je to v javnem interesu,« je v izjavi zapisal Hawke.

»Pri odločitvi sem pazljivo pretehtal vse prejete informacije od ministrstva za notranje zadeve, avstralske mejne policije in gospoda Đokovića,« je še dodal.

Đoković pripravlja pritožbo

Korak Hawka, ki ima široka pooblastila glede bivanja tujcev v državi, je zadnji v več kot teden dni dolgi sagi o vstopu srbskega tenisača v državo.

Mejna policija je necepljenemu 34-letnemu zvezdniku že 6. 1. preklicala vizo za vstop v državo zaradi neveljavne zdravstvene izjeme za vstop v času pandemije novega koronavirusa.

Odločitev mejne policije je 10. 1. razveljavilo zvezno sodišče na podlagi ugotovitve, da Đokoviću na meji ni bil omogočen pravičen postopek. Od takrat se je Srb lahko svobodno gibal po državi in pripravljal na prvi turnir za grand slam te sezone.

Po posegu Hawkea v to vprašanje Đokoviću grozi hiter izgon iz države, je poročal melbournski časnik The Age, ki napoveduje, da bo teniški zvezdnik to poskušal preprečiti s pritožbo na sodišču.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Ko vam je denar doniral po požarih je bil pa dober.
Avstralija dežela naci priseljencev.

pohorskisvizec

Daj neviden ne bluzi, še 1x idi v OŠ in tam boš slišal, kdo so bili 1 priseljenci ! Modelu se zapleta že od začetka!

Surfeiter (nepreverjen)

Prvi priseljenci so bili kazenska ekspedicija vseh možnih s sifilisom zaraženih zločincev iz Anglije ... bagra od bagre, kar pa so ti genocidni Avstralci pravzaprav še danes (potamanili, steriliziral so milijone avtohtonih Abiriginov) ... Đoković je večji kot AustralianOpen, to down under vedo in zato v smislu reklame cirkus okoli igrati ali ne igrati ... gremo stavit, da bo na koncu igral?

In reply to by pohorskisvizec

Franc s Piramide

Naduvan možicelj z loparjem bo fasal 3-letno prepoved vstopa v Avstralijo.

SLO (nepreverjen)

Očitno je tudi avstralija bumbarska dežela. Pa kakšni postopki so to? En teden tam živi in trenira, da bi izvedel rezultat razmišljanja nekega ministra? Na meji bi se moralo odločiti takoj: NAPREJ ALI NAZAJ! To sodniško pravo je ena velika žalost!

prerok (nepreverjen)

Saj človek ne more verjeti, kakšni bedaki so vladajoči politiki, ki se izživljajo na račun športnika. Nole, popišaj te bedake!

pohorskisvizec

Dr. surf...delno je re kaj si napisal....sploh v 1 stavku, potem pa že bluziš.....kaj veš kaj je vlada Avstralije naredila pred leti..pa ne zdaj hiteti n strica googla!

Surfeiter (nepreverjen)

Bluznem ti v lape ... ti pa le idi na googla in poglej kaj to pomeni ...

In reply to by pohorskisvizec

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Pravila morajo biti enaka za vse. Pač se ima za nekaj več in kaže z obnašanjem svojo nadutost. 80% Avstralcev je za njegov izgon. Na sodišču je govoril eno, potem se je mati zaštrikala na intervjuju, foter je tako samo grozil ... Brezveze. Dokaz,da Srb gre lahko iz Srbije, a Srbija iz Srba ne.

Surfeiter (nepreverjen)

Da ti pička glupa materina ...
Kakšna nadutost? O čem ti govno neizobraženo bluziš? Pa ni ti to Gruntovec ...

In reply to by Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Starejše novice