Direktor Nogometnega kluba Maribor Bojan Ban se je odzval na poročanje časnika Večer o poslovanju kluba: »Klubska zgodba je skupna.«

Časnik Večer je, podobno kot Mariborinfo že pred skoraj mesecem dni, včeraj poročal o zaslužkih NK Maribor, pri tem pa razkril tudi plačo športnega direktorja Zlatka Zahovića.

Mariboru je igranje med evropsko klubsko elito s strani Evropske nogometne zveze prineslo kar 16,6 milijona evrov. Za primerjavo, leto prej, ko Maribor ni tekmoval v nobenem izmed evropskih klubskih tekmovanj, si je za nastope v kvalifikacijah prislužil le dobrih 800 tisočakov. 

Pri izdatkih za različne stroške in zaposlene, so v Večeru poimensko izpostavili športnega direktorja Zlatka Zahovića. Slednje je vodstvo vijoličastega kluba, kot kaže, zmotilo. 

Na pisanje časnika so se odzvali s sporočilom direktorja Nogometnega kluba Maribora Bojana Bana, ki so ga objavili na uredni spletni strani NK Maribor. Objavljamo ga v celoti.

»Na Ajpesu so bili v preteklih dnevih objavljeni rezultati poslovanja NK Maribor v letu 2017, kar je v članku, v današnji izdaji, povzel časnik Večer. Podatki so javni in v skladu s transparentnim delovanjem, je pa treba k zapisu v edinem mariborskem dnevnem časopisu podati pojasnilo.

Želel bi poudariti, da smo izredno ponosni na tekmovalno leto 2017, ko se nam je uspelo uvrstiti v Ligo prvakov, že tretjič v zgodovini kluba. Tako smo si z uvrstitvijo v elitno druščino evropskega klubskega nogometa prislužili 16,672.000 evrov, še dodatno pa smo 1,576.480 evrov zaslužili z odškodninami ob prestopih igralcev.

Na drugi strani uvrstitev v Ligo prvakov prinaša tudi višje stroške poslovanja. V klubu je v organizacijskem delu in za uspešno delovanje celotnega ustroja redno zaposlenih 24, pogodbeno pa 16 ljudi, ki so vsi zaslužni, da lahko igralci ter strokovni štab delujejo in dosegajo vrhunske rezultate ter prejemajo plačilo. Zato nam ni prav in se nam zdi skrajno nekorektno, da se je v članku izpostavilo finančne postavke samo enega predstavnika, športnega direktorja, kot da samo on v tem klubu prejema plačilo za svoje dobro opravljeno delo in kot da je samo on odgovoren za dobro poslovanje kluba. Klub smo mi vsi, klub smo igralci, strokovni štab in mi, zaposleni v klubu. Tako kot na igrišču in tribunah velja tudi v pisarnah le eno vijol'čno pravilo: Mi skupaj eno smo!«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koba (nepreverjen)

V mariborskih društvih, klubih, itd so vsi pošteni, natančni, delajo po zakonih, transparentno,... itd. Resnica pa je povsem drugačna, sami narcisi, pohlepneži, zafrustriranci, umsko omejeni, korito ljubeči prašički kot lokalni šerifi...... s sniper jem na čelu.

Starejše novice