FOTO: Jure Banfi
Nenavadna tekma med Mariborom in Borcem iz Banja Luke še vedno odmeva. Pri Borcu trdijo, da so jih Mariborčani prevalali in se izživljali nad 15-letnim vratarjem.

Tekma med Mariborom in Borcem iz Banja Luke se je končala že po prvih 45. minutah, ki so jih vijoličasti dobili s 4:0. Bosanski drugoligaš ni želel nastopiti v drugem polčasu, zato so odšli kar v hotel. To je na mariborski strani povzročilo veliko presenečenje, zdaj pa so okoliščine v Borcu pojasnili kar na uradni spletni strani z odprtim pismom.

Trener besnel: Takšne prevare še nisem videl

»Česa takšnega še nisem doživel. Dejali so mi, da bodo igrali mladinci in igralci, ki na ostalih tekmah niso igrali veliko, nato pa ste lahko sami videli, s kakšno postavo so začeli tekmo. Morali bi jo prekiniti že prej,« je bil besen trener Darko Vojdović, ki je tekmo želel prekiniti že v 10. minuti, v 30. minuti pa je celo odšel na igrišče in povedal sodniku, da bodo igrali samo še pet minut.

»Nima smisla, da preizkušam mlade igralce, oni pa se izživljajo nad njimi. Rezultat ni pomemben, pomemben je dogovor. Prav tako smo dejali, da odigramo brez kamer in medijev, pa so tekmo vseeno prenašali v živo. Takšne prevare še nisem videl,« je vrelo iz ust trenerja.

»Iskali smo nasprotnika našim mladincem in ponujena nam je bila mladinska ekipa Maribora. Tam so nas dočakali Tavares, Mešanović, Vršič in ostali, ki so želeli zabiti gol našemu 15-letnemu vratarju,« je dejal za Sportsport.ba.

Pri tem je zanimiv pogled na prvo enajsterico Borca na včerajšnji tekmi. Domnevni mladinski ekipi po starosti ustrezajo le vratar Luka Damjanović s 15., Marko Kujundžić s 16. in Vladimir Arsić s 17. leti. Vseh ostalih osem nogometašev je bilo starejših.

»Dogajajo se tudi presenečenja«

»Žal. Ker so fantje odigrali odličen polčas, zelo zavzeto. Lotili so se zadeve, kot se morajo, potem pa je prišlo do te neprijetne situacije, ki je privedla do pomanjkanja minut. Šli smo trenirat in se morali prilagoditi. Tako pač je, v življenju se pač kdaj dogajajo tudi presenečenja,« je po tekmi za spletno stran Maribora dejal Darko Milanič.

Testa ni začel nihče iz prve enajsterice proti Spartaku, v kadru za 1. in 2. polčas smo po napovedih imeli vseh pet mladincev. Gostje so dobili zapisnik uro pred začetkom, brez besed šli na ogrevanje, začeli tekmo, potem pa so se ob visokem zaostanku bolj kot z igro začeli ukvarjati z drugimi zadevami. In odšli s terena nazaj v hotel, so se odzvali na mariborski strani.

»Zgodilo se je, kar se je. Preverili bomo, če bodo še kakšne možnosti, da bi izpeljali nadomestno tekmo za popolno uresničitev načrta. Odvisno od tega, kako bo z zdravjem, če ne bo poškodb, se morda v prihodnjih dneh dogovorimo še za kakšno preizkušnjo,« je zaključil Milanič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice