FOTO: Jure Banfi
Mladi napadalec Maribora Jan Mlakar, ki je v dosedanjem poteku sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije zabil šest zadetkov, se je znašel na radarju nekdanjega prvaka Belgija Genta, za katerega so pred leti igrali trije Slovenci, med njimi tudi Marko Šuler.

Oglednik belgijskega prvoligaša, ki trenutno zaseda šesto mesto v prvi belgijski ligi, je bil po naših informacijah prisoten na nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, še posebej pozoren pa je bil na igro Jana Mlakarja. Ne le, da je bil bolj pozoren, v Mursko Soboto je prišel izključno zaradi 19-letnega napadalca.

Vijoličasti se sicer na nedeljski tekmi pred 5000 glavo množico niso proslavili, saj jih je Mura premagala s 4:1. Kljub temu pa naj bi bil Gent zelo zainteresiran za hitrega in tudi fizično močnega napadalca, ki se je v Ljudski vrt iz slovite Fiorentine preselil letos januarja. Mlakar je član vijoličastih postal brez plačila odškodnine, ob morebitni prodaji bi Maribor moral nekaj odstotkov odškodnine nameniti italijanskemu prvoligašu iz Firenc.

Gent je v svoji zgodovini enkrat osvojil naslov državnih prvakov, trikrat pa pokalnih. Pred leti so za klub, ki igra na stadionu za 20.000 gledalcev, igrali trije slovenski nogometaši Marko Šuler, Zlatan Ljubijankić in Matija Škarabot

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice