Bi se v nogometni sferi lahko zgodil nov pretres? V koronakriza je za zdaj gotovo le to, da nič ni gotovo.

Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, bo skupaj z izvršnim odborom zasedal o nekaterih najpomembnejših odločitvah v povezavi s klubskim nogometom. Odločitev, na katero že namigujejo številni tuji in domači mediji, bi lahko pretresla tudi slovensko nogometno javnost. 

Sky Sports poroča, da bi v primeru ukinitve in razveljavitve vseh državnih prvenstev po Evropi določili udeležence evropskih tekmovanj za naslednjo sezono. 

Pri tem pa se po poročanju Ekipe24 navezujejo na pravilnik lige prvakov in lige Europa, kjer eden od členov pravi, da se morajo vsi udeleženci v tekmovanji uvrstiti po športnih načelih.

Prvo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov bi dobil Maribor

A gre za izredne razmere, bi lahko po poročanju Sky Sports Uefa danes določila, da bi države, kjer bi predčasno končali prvenstvo, svoje predstavnike v evropskih tekmovanjih dobila po ključu Uefinega državnega in klubskega koeficienta.

V Sloveniji bi se po poročanju Ekipe24 v tem primeru lahko zgodilo, da bi imeli v kvalifikacijah enega predstavnika v kvalifikacijah za ligo prvakov in tri v kvalifikacijah za ligo Europa. 

V tem primeru pa bi mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov dobil Maribor, ki je s koeficientom 14.000 najboljši slovenski predstavnik, sledijo mu Domžale, Olimpija in Mura s koeficientom 2.600.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice