Foto: Tadej Ačko
Mariborski Bike Park Pohorje bo med 15. in 18. oktobrom gostil najboljše gorske kolesarje na svetu. Tako bomo tudi letos k ponovitvi odličnih rezultatov spodbujali Moniko Hrastnik in Jureta Žabjeka.

Po pridobitvi soglasja Nacionalnega inštituta za javno zdravje so stekle zahtevne priprave na dve tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v disciplini spust, ki bo med 15. in 18. oktobrom v Bike Parku Pohorje

Zaradi zaščitnih ukrepov, s katerimi organizatorji varujejo zdravje tekmovalcev, organizacijske ekipe, obiskovalcev in tudi  naključnih mimoidočih, bodo v času uradnih treningov in tekem pod in na Pohorju veljali posebni varnostni in zaščitni ukrepi. 

Med 12. in 18. oktobrom bo prireditveni prostor svetovnega pokala v celoti ograjen in dostop do njega bo obiskovalcem, ki bodo za dogodke kupili vstopnice, omogočen samo na posebej označeni vstopni točki. 

Treninga in tekmi si bo mogoče ogledati v ciljni areni, ki dnevno sprejme do 500 obiskovalcev. Obiskovalcem brez vstopnic vstop v ciljno areno, ki je hkrati tudi edino območje, kjer se lahko gibajo obiskovalci, ne bo dovoljen. 

Tako bo zaradi zaščitnih ukrepov preprečevanja širjenja novega koronavirusa med 15. in 18. oktobrom organiziran prostor ob spodnji postaji vzpenjače.

Bolj kot lani bo zaščitena tudi proga svetovnega pokala, in sicer bo varovalni pas med progo in ostalim delom Pohorja širši. Poseben režim bo veljal na štartu svetovnega pokala, pri koči Luka, kjer vse pohodnike v času od 12. do 18. oktobra prosijo za spoštovanje omejitve gibanja – v smeri proti dolini bo zaprt celoten desni pas od koče Luka, kar pomeni, da se pohodniki tam ne bodo smeli gibati. 

Koča Luka bo obratovala po običajnem delovnem času in bo dostopna tudi pohodnikom, dostopi za tekmovalce in pohodnike pa bodo ločeni. Prav zaradi ohranjanja varnostne razdalje med obiskovalci, naključnimi mimoidočimi, pohodniki in tekmovalci bo spremenjen režim veljal tudi v dolini. 

Dostop do priljubljene pohodniške poti na Pohorje, do Čopove proge, bo med 15. in 18. oktobrom za pohodnike onemogočen. Velik del proge svetovnega pokala namreč poteka prav po tej poti. Vsem pohodnikom svetujejo, da v tem tednu za pohod na Pohorje uporabljajo pot prek Snežnega stadiona, od Trikotne jase pa nadaljujejo po progi Mariborski slalom.

V tednu, ko bo Maribor gostil dve tekmi svetovnega pokala, bo gondola vozila po običajnem urniku, zaradi številčnih ekip tekmovalcev in preprečevanja stika med obiskovalci in tekmovalci pa se bodo predvidoma pojavljale daljše čakalne vrste. 

Pod Pohorjem bo spremenjen parkirni režim. Medtem ko bodo osrednje parkirišče zasedle gostujoče ekipe s svojo opremo, bodo obiskovalcem na voljo parkirna mesta makadamskega parkirišča nasproti hotela Habakuk, parkirišče pod hotelom Arena in nekdanje strelišče. 

Bike Park Pohorje bo v času treningov in tekem odprt, za kolesarje pa bodo veljali enaki zaščitni ukrepi kot za pohodnike – torej gibanje izven označenega prireditvenega prostora in možnost daljših čakalnih vrst na prevoz z gondolo. V stavbi spodnje postaje gondole je, skladno z veljavnimi odloki za preprečevanje širjenja okužb s covid-19, obvezno nošenje zaščitne maske. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Super..upam,da uspe

Kritik (nepreverjen)

Kočo Luka so uničili samo zaradi norcev na biciklih .

Starejše novice