Foto: Jure Banfi
Viler in Billong sta prek povratno tekmo s Spartakom spregovorila o pričakovanjih v ruski prestolnici.

Mariborski nogometaši so večino včerajšnjega dneva že preživeli v ruski prestolnici, kjer jih danes zvečer na stadionu Otkrytiye Arena čaka zadnja tekma v gosteh v skupinskem delu lige prvakov. O svojih pričakovanjih in vtisih sta spregovorila Mitja Viler in Jean-Claude Billong.

Mitja Viler je poudaril, da je zmaga nad Olimpijo prinesla dodaten zagon. Velik pomen ima tudi remi iz Ljudskega vrta proti Spartaku, čeprav se je od takrat veliko spremenilo, ruski prvak je povsem spremenil način igre. Tudi sami so imeli spremembe, v zadnjem obdobju so imeli čustvena nihanja, od učinkovite predstave v Krškem, prek vmesne slabše v pokalnem ter do zmage v prvenstvenem derbiju. 

»Od tiste tekme je minilo že več kot dva meseca. Za nas je dobro, da si tekme sledijo ena za drugo. Nismo imeli veliko časa, a še vedno dovolj za temeljito pripravo na Spartak. Tekmeci zabijajo veliko golov v ruskem prvenstvu. Ne verjamem, da bodo tako ofenzivni na tej tekmi, v nobenem primeru pa jim ne smemo puščati preveč prostora. Treba bo poskrbeti tudi za varovanje soigralcev in dobro paziti, da preprečimo protinapade,« je pojasnil Viler za uradno spletno stran NK Maribor.

Možnost za napredovanje?

Po mnenju Vilerja bi pred žrebom zagotovo lahko bila tekma v Moskvi tista za najuspešnejše gostovanje v skupini, toda ob pogledu na zadnje rezultate Spartaka, tega več ni mogoče trditi. Spartak je premagal Sevillo, igral neodločeno proti Liverpoolu, čeprav bi se lahko potek dogodkov obakrat obrnil v drugo smer. Viler upa, da se bo današnja tekma obrnila v prid mariborskih nogometašev. »Še vedno imamo možnosti za napredovanje, v vsakem primeru pa je Liga prvakov posebna zgodba in prinaša dodaten motiv. Ni nam zagotovljena vsako leto, zato je treba izkoristiti vsako minuto na igrišču,« je zaključil Viler.

Jean-Claude Billong dobro izkorišča minute, ki mu jih nameni trener, dobil bo priložnost tudi na tretjem gostovanju: »To bo zame prva izkušnja igranja v Rusiji, ne čutim pa dodatnega pritiska, saj sem prvo tekmo Lige prvakov odigral v Sevilli, potem tudi v Liverpoolu. Vsi skupaj smo že vajeni teh izzivov. Vemo, po kaj smo prišli. In vemo, kaj zmoremo.«

Mariborski nogometaši si želijo pustiti velik pečat na stadionu, ki bo prihodnje leto prizorišče svetovnega prvenstva. Billong je pojasnil, da so opravili veliko analiz in so dobro seznanjeni z zmožnostmi Spartaka. Ruski prvak je hiter in fizično močen, a je prepričan, da se jim lahko postavijo po robu. Prepričan je, da imajo tudi sami veliko dobrih lastnosti, kar so že velikokrat dokazali, so še sporočili iz uradne spletne strani NK Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice