V Slovenijo prihaja 3. in 4. marca največja fitnes konvencija Eurofit Fest, ki bo ponujala več kot 50 vadb, delavnic, predavanj in tekmovanj.

Več kot 1000 udeležencev se bo 3. in 4. marca lahko v Športni dvorani Medvode udeležilo več kot 50 vadb, delavnic, predavanj in tekmovanj, glavni namen pa je v severovzhodnem delu Evrope spodbuditi gibanje med ljudmi vseh starosti.

Več kot 40 strokovnjakov bo ponudilo nova znanja

Letos se bo tako zvrstilo več kot 40 strokovnjakov vadb iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Avstrije, Grčije, Argentine, Brazilije in Španije, med njimi Nina Stojadinović, Ivana Butković, Urška Bukovnik, Goran Sajko, G. G. Vega, George Xiros, Christine Stiessel, Gil Lopes in Hena Kim, ki bodo ponudili nova znanja s področja fitnesa, wellnessa, funkcionalne vadbe, plesa, aerobike, stepa, pilatesa in joge ter pričarali zabavno, energično in gibanja polno izkušnjo.

»Z dogodkom želimo med drugim poudariti, da je gibanje neprecenljiv privilegij, ki se ga večina sploh ne zaveda. Na konvenciji bomo v dveh dneh gibanje združili z novim znanjem, zabavo in dobrodelnostjo. Na voljo bo obilica raznolikih vadb, novo znanje, novi trendi, raznovrstna predavanja, delavnice, ples in atraktivna tekmovanja. Dogodek je namenjen posameznikov vseh generacij,« pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in organizator EUROFIT® Festa.

Dva dni, obilo priložnosti za gibanje in tekmovanja

Tako se bo za obiskovalce razprostrl raznolik in pester program z več kot 50 vadb, delavnic in predavanj: argentina step, step, fusion hit, joga, bootcamp master, house dance, dance aerobic, aeromix, pilates, cardio concept, motown era dance experience, zumba dance, ideasfitness, piloxing, GLP academy, nirvana fitness ...

Posameznikom in skupinam pa bodo na voljo tudi tri tekmovanja. Pod okriljem evropske fitnes šole Euroeducation bo že tretje leto zapored potekalo evropsko tekmovanje za inštruktorja leta Newcomer contest 2018.

Namenjeno je vsem inštruktorjem vadbe, vaditeljem, trenerjem skupinskih vadb, dance aerobike, stepa, hi/lo in ostalih vadb, ki želijo svojo strast in predanost do vadbe predstaviti množici in se potegovati za naziv »najboljši inštruktor leta«. 

»Show group performance« je športno-rekreativno obarvano tekmovanje, namenjeno vsem rekreativnim in profesionalnim skupinam. Te lahko s svojo predstavitvijo doprinesejo k promociji gibanja in skrbi za zdravje v Sloveniji, hkrati pa tudi k promociji Slovenije v Evropi.

Letošnja novost je finalno tekmovanje

Letošnja novost je finalno tekmovanje BODIFIT® Atlet. Prvo polfinalno tekmovanje je 22. novembra lani potekalo v treh največjih športnih centrih BODIFIT®, novo polfinale in finale pa se bo zgodilo prav v Medvodah.

Namenjeno je vsem članicam in članom ter vsem ostalim aktivnim rekreativcem, ki želijo preveriti, koliko sadov obrodijo njihova vadba in treningi. Cilj tekmovanja je pod nadzorom strokovnjakov preveriti svoje zmogljivosti in najdi pravo pot do svojega fitnes ravnovesja.

Gre tudi za dober namen

V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja pa se organizatorji dogodka povežejo tudi z lokalno skupnostjo. Organizator namreč nameni finančna sredstva, zbrana v okviru dogodka, gibalno oviranim.

Lani so tako pomagali deklici Anji iz Medvod, ki trpi za spastično tetraparezo.

»Letos bomo s skupnimi močmi pomagali Dejanu iz okolice Medvod, ki ga je prezgodnje rojstvo z 28 tedni zaznamovalo za celo življenje. Diagnoza 23-letnega fanta je huda gibalna oviranost (cerebralna paraliza), zaradi katere potrebuje stalno pomoč, skrb, nego s strani staršev, zdravniškega osebja, učiteljev, delovnih terapevtov in fizioterapevtov. Skupaj bomo pomagali Dejanu, da bodo njegovi vsakdanji izzivi vsaj malo lažji,« je za konec povedal Geršak.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice