Foto: Facebook profil BraveRun
Na Mariborskem Pohorju se bo 1. junija že šesto leto zapored odvijala vse bolj prepoznavna tekaška prireditev Visit Pohorje BraveRun.

Ta je letos prvič umeščena tudi v program Športnega vikenda Maribora. Udeleženci Teka pogumnih bodo lahko izbirali med tremi različnimi progami, dolgimi 3, 5 in 10 kilometrov.

Na tekmovalce čaka več kot 50 ovir

Start in cilj vseh bosta letos pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače, vmes pa bo treba na osnovni 5-kilometrski progi premagati 27 atraktivnih ovir, na 10-kilometrski 54 ovir in na kratki progi 23.

Med ovirami bo nekaj že poznanih iz preteklih let: strmina Snežnega stadiona, splav na vodi, železna kletka, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40-metrska drča …, nekaj pa bo povsem novih. Tako so že v pripravi nove lesene ovire, tekmovalce pa čaka tudi kolesarjenje.

Foto: Facebook profil BraveRun

Tekaška preizkušnja, kjer se bodo udeleženci na progi soočili z vodo, blatom, vrvmi, ognjem in naravnimi ovirami razgibanega Pohorja, je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom in želijo premagovati različne izzive ter se pri tem družiti s prijatelji in zabavati.  Na njej lahko sodelujejo tako posamezniki in družine kot manjše ali večje skupine.

Tudi otroško-družinski Visit Pohorje BraveRun

Tek pogumnih se bo prvo soboto v juniju začel ob 12. uri, že pred tem pa bo na sporedu tudi otroško-družinski Visit Pohorje BraveRun. Prijave bodo možne še na dan dogodka, vendar zaradi manjše gneče zainteresiranim tekačem priporočamo, da prijavo opravijo že prej, kar je mogoče najhitreje storiti tukaj.

Na omenjeni strani so na razpolago vse osnovne informacije o poteku prireditve in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo za vse udeležence, višina prijavnine pa je odvisna od števila oseb v skupini.

Foto: Facebook profil BraveRun

»Po lanski zelo uspeli izvedbi prireditve pričakujemo, da bo Visit Pohorje BraveRun letos privabil okrog 400 udeležencev različnih starosti, ki bodo lahko preizkusili svojo moč, vzdržljivost in spretnost. Pri tem verjamemo, da bomo ob lepem vremenu tekačem znova omogočili nepozabno doživetje v naravi na Mariborskem Pohorju,« je povedal organizator Jože Perčič.

Foto: Facebook profil BraveRun

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice