FOTO: Damjan Trafela
Kljub temu da mariborska smučarka Ilka Štuhec že opravlja rehabilitacijo po poškodbi kolena, po poročanju Sportala še vedno ni povsem jasno, ali bo potrebovala operativni poseg.

Ilka Štuhec si je na smuku v Crans Montani pri padcu, ko je pristala v zaščitnih mrežah, natrgala zadnjo križno vez levega kolena, utrpela pa je tudi kostno udarnino na desnem kolenu. Štuhčeva se tako lahko giblje le s pomočjo bergel, na levi nogi ima opornico, a je že začela z vajami pri fizioterapevtki.

V mesecu dni jasno, ali bo potrebna operacija

Kot poroča Sportal, pa kljub sporočilu v prejšnjem tednu, da operacija ni potrebna, še ni dokončno znano, da Mariborčanki ne bo treba pod nož. Konec tedna se bo Štuhčeva znova odpravila na zdravniški pregled v Basel, po zagotovilih iz njenega tabora za Sportal pa naj bi bilo v enem mesecu dokončno jasno, ali bo potrebna operacija ali ne.

V kolikor se bo operativnemu posegu izognila, se bo trajanje rehabilitacije precej skrajšalo, medtem ko jo ob morebitno operaciji čaka večmesečno okrevanje, po katerem bržkone ne bi bila nared niti za začetek prihodnje sezone.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice