Nogometaše Maribora danes čaka tekma z Aluminijem, ekipo ki jih je avgusta presenetila in zmagala v dvoboju.

Nedeljska tekma se bo začela nekoliko prej in sicer ob 14. uri. To je izpostavil tudi trener Darko Milanič: "Nismo vajeni igrati ob takšni uri, to je res. Zato smo temu terminu prilagodili zadnja treninga in se bomo v vseh pogledih ustrezno pripravili, tako da to ne bo vplivalo na našo predstavo. Zadnji rezultati nam potrjujejo, da dobro delamo in to pozitivno energijo je treba izkoristiti.”

Mariborčane še vedno pestijo poškodbe

Kot sporočajo na svoji spletni strani, so zaključne priprave potekale po ustaljenem ritmu. Zgodbo o poškodovanih igralcih pa opisujejo kot zgodbo o dobri in slabi novici. Vrnila sta se Vršič in Palčič, ki že trenirata z moštvom je pa sedaj zbolel Janža in je njegov nastop še pod vprašanjem.

Na tekmo gredo samozavestno

Dvanajst neporaženih tekem vliva igralcem potrebno samozavest, a tudi ustrezno mero spoštovanja do domače ekipe sporočajo.

"To je tekma, ki ima lokalni pridih. Če pogledamo izkušnje iz preteklosti, so bile vse tekme zmeraj zahtevne, ne glede na položaj ekip v tistem času na lestvici. Proti nasprotniku, ki javno govori, da je skalp Maribora nekaj posebnega, je jasno, da nas čaka zahtevna naloga. Naš največji motiv pa mora biti, da podaljšamo uspešno serijo in ostanemo prvi. Ne smemo si dovoliti slabšega dne glede odnosa do dela, garanja na igrišču. Poškodbe so nam nekoliko zagrenile življenje, a to ne sme vplivati na izvedbo. Verjamem, da bo takšna, da nam bo omogočala nov uspeh,” je odločen Darko Milanič.

Sintayehu Sallalich: "Želimo nadaljevati uspešno serijo zmag"

Sintayehu Sallalich pa je pred tekmo povedal“Dobro se počutim, trener mi zaupa. Da bo zadovoljstvo popolno, bom skušal dodati še kakšen gol, asistenco. Kadrovsko stanje bi lahko bilo boljše, toda sezona je dolga, naporna in dogajajo se poškodbe. Je pa stanje pred tekmo spodbudno v vseh drugih pogledih. Aluminij nam je že povzročil težave v letošnjem prvenstvu, gre za ekipo, ki nas je nazadnje premagala. Toda ne smemo se ozirati nazaj, ampak razmišljati le o naši igri. Naš motiv ni maščevanje, ampak podaljšanje uspešne serije. Kar pa nikakor ne bo preprosto. Kdor meni, da je ekipo, ki pride iz druge lige, lažje premagati, se moti. To je nogomet, oni ne bodo igrali z desetimi, mi pa z dvanajstimi ali trinajstimi igralci. Odločal bo boj 11:11, popolnoma bomo osredotočeni na to tekmo in storili vse za zmago.”

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice