FOTO: Jure Banfi
Ljudski vrt se pred sobotnim štajersko-prekmurskim derbijem vse bolj polni. Pri NK Maribor so s preprodajo zadovoljni, medtem so v Murski Soboti prodali že neverjetnih 1400 vstopnic.

Pred obračunom med Mariborom in Muro, ki bo v soboto ob 17. uri, postaja vse bolj vroče. Predprodaja po besedah predstavnikov NK Maribor poteka dobro, na vzhodni tribuni je tako pošlo že večina vstopnic. Vrhunec prodaje v štajerski prestolnici sicer pričakujejo v zadnjih dneh pred tekmo.

Vstopnice po znižani ceni so na voljo v obeh Vijol'čnih bajtah in prek spleta v predprodaji vse do petka.

Obeta se polna severna tribuna gostujočih navijačev

Na ravnici je medtem vrhunec že dosežen. Po naših informacijah so samo danes v Murski Soboti za sobotni obračun prodali več kot 500 vstopnic. Najbolj zaželen listič te dni v Prekmurju ima tako že 1400 navijačev Mure, za popolnitev gostujoče severne tribune naj bi jih ostalo le še dobrih 400.

Po do zdaj znanih informacijah se bodo v Maribor odpravili vsaj trije avtobusi z 'običajnimi' navijači črno-belih, medtem ko tudi skupina Black Gringos polni že tretji avtobus.

Težave vijoličastih s poškodbami

Po vrnitvi iz Turčije se kar nekaj nogometašev Maribora ubada s poškodbami. Tako je Darko Milanič danes razkril, da Jan Mlakar in Gregor Bajde še nekaj časa ne bosta nared za trening z ekipo. Mitja Viler je medtem prestal test in bo v nadaljevanju tedna lahko nemoteno treniral.

Je pa današnji trening prinesel novo poškodbo. Predčasno z igrišča je moral vezist Blaž Vrhovec, a za zdaj še ni znano, za kako resno poškodbo gre. »Ob vrnitvi iz Turčije je skrbelo stanje Hotića in Kramariča, a sta oba trenirala in ne bi smelo biti zapletov. Znova sta zraven tudi Šme in Mulahusejnović, tako da gremo naprej po predvidenem načrtu,« je pojasnil trener po prvem treningu na domačih tleh.

Milanič izpostavlja pomembnost prve tekme, na kateri bodo tribune Ljudskega vrta bolj polne kot običajno. »V tekmo moramo z enako mero motivacije kot nasprotnik, ki ima kvaliteto, svoj način, kako priti do uspeha. Zato bo zelo pomembna ta naša izjemna želja, da se pokažemo v tako dobri podobi kot smo zaključili sezono. Odločiti mora naša izjemna želja, da osvojimo naslov. To mora biti v ospredju, ob želji, da skupaj z navijači, ki so v letu praznovanju obletnice obstoja, gremo skupaj, z neizmerno energijo v to novo zgodbo, verjamemo uspešnega 2019,« pravi trener Maribora.

Za konec prihaja presenečenje

Vročico pred štajersko-prekmurskim derbijem je dvigovala tudi izvirna marketinška akcija NK Maribor poimenovana 'Tribune bojo pune', v kateri nastopata Matjaž Šalamun – Šalca in Gorazd Žilavec. Do zdaj sta se predstavila v štirih hudomušnih videoposnetkih, uspeli pa smo izvedeti, da za konec akcije prihaja prav posebno presenečenje.

Kakšno? Izvedeli bomo v prihodnjih dneh, je pa že pred tem jasno, da je akcija več kot očitno uspela – 'tribune bojo pune'.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice