Foto: Jure Banfi
Nogometnemu klubu Maribor se v luči številnih okužb, ki so v ekipi in strokovnem štabu izbruhnile na zimskih pripravah v turškem Beleku, ne piše nič dobrega.

Načrt Maribora je bil enostaven. Skupaj z Muro in Celjani leteti na priprave v Turčijo, nato pa se skupaj 1. februarja s čarterskim poletom vrniti nazaj v Slovenijo.

A te načrte je prekrižal izbruh okužb s koronavirusom med nogometaši in strokovnim štabom. Na letalo bodo namreč lahko sedli le tisti, ki bodo pred odhodom negativni. Pozitivne čaka karantena v Turčiji.

Kdo vse bo zaradi okužbe moral ostati v Turčiji?

Okužbo s koronavirusom so doslej potrdili pri Jasminu Handanoviću, zaradi česar je v samoizolaciji tudi njegov cimer Jasmin Mešanović. Kmalu za tem sta se za okužena izkazala še Jan Mlakar in Andrej Kotnik, dodatne težave pa zakuhal korona vdor znotraj strokovnega štaba. 

Pozitivne izvide so imeli tudi trener vijoličastih Mauro Camoranesi, pomočnik trenerja Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki, kar pomeni, da sta morala z njimi v izolacijo tudi Andres Yllana in Miguel Enrique Albino. Včeraj pa so okužbo potrdili še pri 'povezovalcu klopi in uprave' Marku Šulerju.

Kdo vse bo zaradi okužbe torej moral ostati v Turčiji? Vsaj za zadnje odkrite primere se lahko upravičeno vprašamo, ali bodo do odhoda negativni.

Prvenstvo se nadaljuje 10. februarja, Maribor bo prvo tekmo odigral z Domžalami. Po neuradnih informacijah, ki jih je slišati iz turškega Beleka, bodo okuženi Mariborčani v Turčiji ostali vsaj do 6. februarja.

Težava Maribora pa je tudi v tem, da so bolj ali manj celotne priprave oddelali brez navzočnosti trenerja Camoranesija. Spomnimo. Trener vijoličastih je ob prihodu v Slovenijo moral v samoizolacijo, saj je bil v stiku z okuženo osebo, po nekaj dneh v Turčiji pa je moral ponovno v karanteno, tokrat okužen. 

Maribor je sicer med prvoligaši zadnji začel priprave, in sicer 13. januarja, medtem ko se je večina ekip na zelenice vrnila že v prvih januarskih dneh. Bodo vse te okoliščine vplivale na optimalno pripravo na Domžale?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice