Po tekmi s Sevillu sta spregovorila Damjan Bohar in Martin Milec, ki je podal za gol Tavaresa.

Maribor se je z včerajšnjim remijem s Sevillo poslovil od letošnje lige prvakov. Najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje Mariborčani zaključujejo s tremi točkami na svojem računu. Naša sogovornika Damjan Bohar in Martin Milec sta poudarila, da so lahko vsi ponosni na letošnje predstave Maribora v ligi prvakov.

Dokazali, da se lahko merijo z najboljšimi

Damjan Bohar je bil na včerajšnji tekmi eden izmed najaktivnejših mariborskih igralcev. Imel je tudi dve, tri lepe priložnosti, ki pa jih na njegovo žalost ni uspel pretvoriti v zadetek. 

»Moramo biti zadovoljni. Sevilla je izjemna ekipa, sami vidimo kako kvalitetne posameznike imajo. Zadovoljni smo, čeprav ostaja tudi tisti grenki priokus, da nismo zmagali. Sevilla je imela neke polpriložnosti, pritiskala je, a ne smemo biti preveč pohlepni. Moramo biti zadovoljni s tem, kaj smo pokazali naši publiki, celi Sloveniji in vsem, da se res lahko kosamo s takimi nasprotniki,« je po tekmi povedal Bohar.

26-letni Prekmurec v dresu Maribora je izpostavil tudi visok poraz z Liverpoolom, ki je po njegovem mnenju bila odlična šola za vijol'čne nogometaše. Kot je povedal, so prav iz te tekme odnesli največ. Zdaj bodo vso pozornost usmerili v državno prvenstvo, kjer jih čaka trd boj za naslov prvaka, ki znova vodi do sanjske lige prvakov.

»Prvenstvo je najbolj pomembno. Kot je povedal naš športni direktor, je zdaj Aluminij za nas kot Real Madrid. Gremo na polno, tako kot prejšnje tekme po tri točke,« je še povedal Damjan Bohar.

Milec: Lahko smo ponosni

Odlični desni bočni branilec Martin Milec je izpostavil odlično vzdušje na Ljudskem vrtu, ob tem pa obžaloval, da vijol'čnim ni uspel velik met - premagati Sevillo.

»Energija Ljudskega vrta je nekaj posebnega. Dobro smo krenili v tekmo, hitro zadeli, tako da je bilo malo lažje, pa še na samozavesti smo pridobili. Škoda, da s tem rezultatom nismo končali tekme,« je povedal Milec.

Pri prejetem zadetku jim je po njegovem mnenju zmanjkalo malo sreče, s tem, da je imela Sevilla izrazito posest žoge pa so se Mariborčani dodatno utrudili. Glavno pa je, da so pustili srce na igrišču in dali vse od sebe ter se borili na vsakem delu igrišča, je povedal. 

Tudi trener Darko Milanič je na novinarski konferenci izpostavil odlično igro naveze Milec - Tavares, ki zelo dobro sodeluje. V soboto je Martin Milec Marcosu Tavaresu podal za zgodovinski 131. gol v Prvi ligi, tokrat pa je asistiral še za prvi gol mariborskega kapetana v ligi prvakov.

»Ja, s Tavaresom res dobro sodelujeva. Upam, da bo tudi v prihodnosti tako. Vesel sem za njega, za našo legendo kluba. Vso mesto, vsi ki delajo v klubu, vsi smo izredno poosni na njega,« je sodelovanje s Tavaresom opisal Milec.

Martin Milec je ob koncu tekmovanja v ligi prvakov povedal, da morajo biti zadovoljni s tem, kar so dosegli. Izpostavil je, da so številne večje ekipe v drugih skupinah zbrale manj točk kot Maribor. »Odigrali smo nekaj dobrih tekem, res da tudi slabih, a škoda, da nismo nobene zmagali. Lahko smo ponosni nase,« je zaključil Milec.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

biggbrader (nepreverjen)

Mučenje žoge.

Starejše novice