Vijoličasti lahko svoj 15. državni naslov slavijo že to soboto na večnem derbiju v Ljudskem vrtu.

Ob obračunu Krškega in Mure bosta za vrhunec 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije poskrbela Maribor in Olimpija. Večni derbi bo v Ljudskem vrtu lahko dokončno okronal Mariborčane kot državne prvake. Štajerci bi si z zmago že zagotovili 15. naslov prvaka.

Dvoboj Maribora in branilke naslova Olimpije se bo začel ob 17.45. V domačem taboru upajo, da jim bo tudi izdatna pomoč s tribun pomagala uresničiti želje po slavju pred domačimi navijači in prav proti večnemu tekmecu iz Ljubljane.

»Za igralce, klub in naše navijače bo izrednega pomena. Energija bo prava, o tem ni treba dvomiti in gremo po naslov! Dovolj bo časa med tednom za temeljite priprave. Čaka nas ena nova zgodba derbijev, v kateri imamo ob prednosti na lestvici nadzor nad situacijo in bomo naredili vse, da bi slavili skupaj z navijači,« je za uradno spletno stran kluba strnil trener Maribora Darko Milanič, ki lahko v soboto potrdi še svoj šesti naslov najboljšega v državi na vijoličasti klopi.

Dodatno zanimivost predstavlja dejstvo, da se lahko ponovi tudi zgodovina. Četrti prvenstveni večni derbi te sezone bo na sporedu 11. maja in prav na ta datum pred šestimi leti so si Mariborčani v boju z Ljubljančani v Ljudskem vrtu zagotovili enajsto zvezdico, poroča STA.

Spomnimo. V tej sezoni so Mariborčani in Ljubljančani odigrali tri medsebojne prvenstvene tekme, v 23. krogu je bil izid v Ljubljani 0:0, v 14. je Olimpija v Mariboru zmagala z 2:1, v 5. pa Maribor v Ljubljani s 3:0. Milaničevi izbranci imajo po 31 krogih 11 točk prednosti pred zeleno-belimi. Olimpija ima na zadnjih petih tekmah štiri zmage in poraz, medtem so so vijolični neporaženi že 16 tekem.

Oboji bodo imeli nekaj težav pri sestavi ekipe, pri Mariboru bo zaradi kartonov med drugimi manjkal Alexandru Cretu, še bolj pomemben pa bo izostanek pri Ljubljančanih, saj prav tako zaradi kartonov ne bo smel igrati Asmir Suljić, zaradi poškodbe pa je sezono že končal Jucie Lupeta.

V Mariboru sicer navijače pozivajo k pravočasnemu prihodu na stadion, ki bo vrata odprl ob 16.15, saj za tekmo velja odlok o personalizaciji vstopnic. Opozarjajo tudi na prometne zapore - popolna zapora Gregorčičeve, Mladinske, Prežihove, Kajuhove in Vilharjeve ulice - in na možnost brezplačnega prevoza z mestnim avtobusom ob predložitvi vstopnice od 16. ure dalje.

Ta krog se bo končal z nedeljsko tekmo med Triglavom in Celjem, zatem pa sledijo še štirje krogi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice