Foto: Jure Banfi
Nedeljski poraz Maribora proti Aluminiju je tokrat komentiral športni direktor NK Maribor Marko Šuler. Spregovoril je o aktualnem stanju in osrednjih temah.

Poraz nikdar ni prijeten

Za uradno stran NK Maribor je Marko Šuler težko tekmo proti Aluminiju komentiral z izbranimi besedami.

»Dejstvo je, da smo prevladovali na igrišču, ampak igra se za gole. Rezultat je tisti, na podlagi katerega dobivaš točke. Ostali smo brez točk, predvsem pa je bilo nedopustno pomanjkanje agresivnosti. Vemo, kakšne so tekme proti Aluminiju, tukaj se je treba ‘pofajtati’, nisem pa videl na igrišču nikogar, ki bi se zoperstavil na takšen način,« pove športni direktor Marko Šuler
 

NK Maribor po osmih krogih prejel 13 golov

Podatki, ki govorijo o točkovnem primanjkljaju in o 13 prejetih golih so porazni in veliko povejo. Osnova nogometa je dobra obramba, ki pa v zadnjih časih v klubu povzroča težave.

»Celotna ekipa v fazi obrambe stori premalo. Če fantje ne bodo stopili skupaj in zagrizli, bomo imeli težave tudi v prihodnje. Če se ekipa ne bo začela metati na glavo, ne bo uspeha. Kajti drugače Maribor ne zna in na drugačen način ni dosegel ali osvojil ničesar«, zapišejo na uradni strani NK Maribor
 

Maribor je bil najmočnejši v najtežjih trenutkih

Situacija, v kateri se nahaja klub ni prijetna, vendar se jo da rešiti. V klubu so se namreč že velikokrat izvlekli iz najtežjih situacij. Zaupanje v trenerja Simona Rožmana je veliko.

»Vedeli smo, da bodo vzponi in padci, ko smo se lotili tega projekta. Šli smo v zgodbo, ki ni lahka in bi jo malokdo upal izpeljati«, še doda Šuler.
 

Kaj se je dogajalo v slačilnici?

Celotni štab NK Maribor temelji na zaupanju in enotnosti, zato se v teh težkih trenutkih želijo vrniti k osnovam.

»Boljše ekipe od naše ne vidim v ligi. Takšnih trenutkov, kot jih zdaj prestajamo, je bilo v klubski zgodovini že ogromno. Prišel sem v Maribor zaradi te prepoznavne miselnosti že kot igralec. Ko je redkokdo verjel, da lahko igramo Ligo prvakov. Pa smo jo!«, komentirajo težke trenutke v NK Maribor.
 

V NK Maribor dopolnitev strokovnega štaba

Na uradni strani NK Maribor še zapišejo, da namesto Aleša Kačičnika v strokovni štab v nadaljevanju sezone prihaja Radovan Karanović. Ta bo prvi sodelavec Simona Rožmana. Karanović je dobro seznanjen z ustrojem v Ljudskem vrtu, saj je 11 let deloval v mariborski nogometni šoli.
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Saj v tem je bistvo! NE VIDIŠ! ODSTOPI!

SLO (nepreverjen)

Šuler pa ja nisi tega izjavil? Če si rabiš psihologa!

Haja (nepreverjen)

🤣🤣🤣🤣🤣

Starejše novice