FOTO: Jure Banfi
Mariborski odbojkarji so v uvodnem krogu zadnje tretjine državnega prvenstva, ki ga je zaznamoval presenetljiv poraz Calcita, gladko premagali ekipo kranjskega Triglava.

Kranjčani v Dvorani Tabor niso bili kos odbojkarjem Merkur Maribora, ki so za nove točke potrebovali dobro uro in 20 minut.

Štajersko-gorenjski obračun je bil končal po treh nizih, ekipa Triglava pa niti enkrat ni presegla meje 20 točk. Prvi in drugi niz sta se končala z izidom 25:18, v zadnjem pa so Kranjčani zbrali zgolj 16 točk.

V domačem moštvu se je z 19 točkami izkazal Rok Bračko, pri gostih pa je dve manj dosegel Đorđe Jovović. Mariborčani so ob uspešnejšem napadu do občutne razlike prišli tudi ob pogledu na lastne napake, gostje so jih storili 20, domači zgolj deset.

MERKUR MARIBOR - HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV 3:0 (25:18, 25:18, 25:16)
Maribor:
Vodušek, Pernuš, Adžović, McConnell 10, Bračko 19, Kumer, Kržič Janež 8, Donik 8, Leva 1, Fink 9, Peruničić. Trener: Sebastijan Škorc.
Triglav: Ibrišimović 1, Nanut 7, Glamočanin, Tučen 4, Fajfar, Rotar, Šikanič, Mali 11, A. Adžović 2, Jovović 17. Trener: Sašo Rop.

S suvereno igro do hitre zmage

Začetek tekme je postregel z izenačeno igro, nobena ekipa pa si ni uspela priigrati večje prednosti. Domači so nato po zaslugi Roka Bračka napravili delni rezultat 5:0 in povedli s 15:10, gostujoči trener Sašo Rop pa je posegel po drugem odmoru. Niz se je nadaljeval po notah domačega Maribora, ki je niz po napaki servisa Đorđa Jovovića osvojil s 25:18.

Tudi drugi niz se je pričel podobno izenačeno kot prvi, tekmeca pa sta se izmenjavala v vodstvu. Po bloku Janeza Janža Kržiča so domači povedli z 12:10 in Rop pa se je odzval z odmorom. Štajerci so zatem ohranjali nekaj točk prednosti, pred končnico pa so vodili z 20:15. Drugi odmor Ropa ni obrodil sadov, saj so domači Kranjčanom prepustili le še tri točke ter niz po dveh napakah Mateja Nanuta osvojili s 25:18.

Štajerci so tretji niz odprli z vodstvom 4:0 in Sašo Rop je bil prisiljen v prvi odmor. Kranjčani so se predvsem po zaslugi Mihe Malija v nadaljevanju niza približala na 12:10, odmor Sebastijana Škorca pa je dosegel svoj namen. Igra Mariborčanov se je znova razživela, Gorenjci so dosegli le še šest točk, Miha Fink in Rok Bračko pa sta poskrbela, da se je niz končal z izidom 25:16.

Mariborčani z osmo ligaško zmago sezone ostajajo dve točki za tretjo Panvito Pomgrad, ki je včeraj premagala Ravenčane. Štajerci imajo pred petim Triglavom zdaj že deset točk naskoka.

V 16. krogu v mestu ob Dravi gostujejo Črnuče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice