FOTO: Jure Banfi
Darko Milanič je prvi trening vijoličastih v letu 2019 pričakal dobre volje. Pred njim je razkril tudi, kaj je počel času dopusta in se dotaknil prihajajoče reprezentančne akcije pod selektorjem Matjažem Kekom.

»Počival sem, v Avstriji sem gledal tekme, spremljal sem tudi druge. V glavnem sem bil z družino in prijatelji. Nič nenavadnega nisem počel, tisto kar se pač med dopustom počne,« je o tem, kaj je počel med svojim dopustom, sedmi sili pripovedoval Darko Milanič. Poudaril je, da je v zadnjih dneh že nestrpno pričakoval ponovno snidenje.

Danes je tako na zelenico pomožnega igrišča prvič v letu 2019 popeljal 32-člansko moštvo Maribora, ki ga bosta jutri še dopolnila kapetan Marcos Tavares in Saša Ivković.

Kaj je nogometašem pokazala tehtnica?

Ponovno snidenje ni minilo brez obveznega tehtanja. So se nogometaši prevečkrat pregrešili v prazničnih dneh? »Kar se tiče kilaže nimajo vsi težav. Zelo redki imajo težave s tem,« je razkril rezultate tehtanja. A bolj kot s tehnico se Milanič v teh dneh spopada z iskanjem ustreznih igrišč za vadbo.

»Zelo bomo morali biti pozorni na kakšnih igriščih bomo trenirali. Na tiste, ki imajo za seboj več tekem, bomo morali malo paziti,« je povedal. A Maribor že v začetku prihodnjega tedna potujejo v Moravske Toplice, kjer bodo teden dni trenirali na ogrevani naravni zelenici. Ključni del priprav bo tudi letos izpeljan v turškem Beleku, kjer se bodo vijoličasti mudili od 3. do 15. februarja.

Prestopni vrvež v Ljudskem vrtu tik pred vrati

Z odličnim jesenskim delom, v katerem so Mariborčani v povprečju zabili kar 2,9 zadetka na tekmo, so nekateri člani vijoličaste zasedbe dobili snubce. Za zdaj v Ljudskem vrtu ni bilo ne prihodov ne odhodov, a to bi se lahko že kmalu spremenilo.

»V naslednjih tednih bomo sigurno malce skrčili ekipo,« je o zimskem prestopnem roku pri vijoličastih spregovoril Izolčan. »Ko se januarja zberemo, se vedno začne dogajati,« je še dodal in tako napovedal spremembe v prihodnjih tednih.

FOTO: Jure Banfi

Maribor bo spustil reprezentante

V drugi polovici januarja bo novi slovenski selektor Matjaž Kek izbrano vrsto popeljal na kratke priprave v špansko Marbello, kjer bo slovenska reprezentanca 24. januarja odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Kitajske, ki jo bodo sestavljali nogometaši do 25. leta starosti. Tudi pri slovenski reprezentanci ne bodo zbrani vsi najboljši, temveč bo šlo predvsem za selekcijo iz prvoligaških klubov.

Ker je reprezentančna akcija organizirana izven uradnega urnika Fife, se bodo vpoklicani nogometaši vabilu lahko odzvali le z dovoljenjem klubov. Milanič je razkril, da nogometašem, ki bodo dočakali vpoklic v reprezentanco, ne bo delal težav, čeprav mu bo to nekoliko pokvarilo načrt priprav.

»Iskreno povedano, bi bilo zelo dobro, če bi o tej akciji že prej vedeli. Je pa vsekakor super. Da bi jih le čim več šlo,« je dejal mariborski strateg.

Podobna akcija je bila organizirana pod vodstvom nekdanjega selektorja Srečka Katanca, a takrat Maribor svojih članov v reprezentanco ni pustil. Milanič je tokratno drugačno odločitev pokomentiral le z besedami, da se mnenja menjajo in da ljudje v podobnih situacijah ob drugačnih časih spreminjamo svoje odločitve.

FOTOGALERIJA: Prvi delovni dan vijoličastih v letu 2019

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice