Vir: eurosport.com
Predzadnja etapa je Primoža Rogliča stala tretjega mesta. Navijači se niso pokazali v najboljši luči.

V predzadnji etapi dirke po Italiji je slovenski kolesarski fenomen Primož Roglič izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. Dokončen vrstni red bo sicer dal nedeljski 17-kilometrski kronometer v Veroni.

Izjemno zahtevna, 194-kilometrska gorska etapa s petimi kategoriziranimi vzponi je tekmovalce vodila od Feltreja do Monte Avene. Ob koncu je slavil Španec Pello Bilbao iz Astane, sledil mu je rojak Mikel Landa, tretje mesto pa je osvojil Italijan Giulio Ciccone.

Pod vrhom prelaza Manghen je Roglič ob vzponu za kratek čas popustil. Landa je zadnjih 13 kilometrov prešel v pospešek in napad, ki ga Zasavec ni uspel pokriti. Na čelo se je postavil Nibalijev pomočnik Domenico Pozzovivo in zmanjšal razliko do Lande, piše STA.

'Pomoč' navijačev Rogliča stala 10 sekund

A današnji dogodek je daleč najbolj zaznamovalo nešportno vedenje navijačev. Rogliču je podporo ob progi izražalo veliko število slovenskih gledalcev, nekaj pa jih je s svojim posredovanjem kolesarjem pošteno zagodlo.

Tik pod vrhom prelaza Croce d'Aune so slovenskemu kolesarskemu asu namreč nešportno pomagali in ga v teku več sekund potiskali naprej proti čelu skupine. Tako je Roglič zaradi pomoči navijačev bil deležen celo kontroverzne 10-sekundne kazni.

Še večji incident se je sicer pripetil nedolgo zatem, ko je Miguela Lopeza na tla zbil nepreviden navijač, ki je tekel ob njem. Kolumbijec se je v navalu jeze odzval z udarci.

Posnetek si lahko ogledate tukaj in tukaj.

Roglič se v skupnem seštevku trenutno nahaja na četrtem mestu, za prvouvrščenim Ekvadorcem Richardom Carapazom, Italijanom Vincenzom Nibalijem in Lando. Od slednjega ga loči 13 sekund.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice