Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je pod vodstvom italijanskega stratega Alessandra Chiappinija zbrala v Mariboru, kjer se bo pripravljala na kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki jih bo konec maja in v začetku junija gostila Portugalska.

Pred tremi dnevi se je pod Pohorjem v športnem centru Draš zbralo 14 odbojkaric, saj na priprave zaradi študijskih obveznosti ne bo Mete Jerale in Urške Igličar, Mojca Božič bo manjkala iz osebnih razlogov. Bo pa z izbrano vrsto za zdaj trenirala tudi podajalka Ivana Tanaskovič. Chiappini, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Bruna Najdiča, se je odločil za pomladitev reprezentance in na širši spisek uvrstil 17 odbojkaric.

Kaže, da je selektor Chiappini opazil delo mariborskega športnega centra Draš, ki se je posebej specializiral za priprave odbojkarjev in odbojkaric ter v ta namen postavil sodobno dvorano z več odbojkarskimi igrišči, fitnesom, kavarno in gostilno nad katerimi je hotel z veliko dodatne ponudbe, ki omogoča športnikom nemotene priprave pri katerih športnega centra praktično ne rabijo zapuščati.

Poporočanju Odbojkarske zveze Slovenije bo v reprezentanci med najbolj izkušenimi igralkami podajalka Sara Najdič, ena od nosilk igre v lanskem ciklusu. 

»Tega, da bom v reprezentanci med najstarejšimi in tudi najizkušenejšimi igralkami nisem pričakovala, bom pa skušala te izkušnje čim bolje izkoristiti. Reprezentanca se je kar precej spremenila, ampak spremembe so vedno dobrodošle, s puncami se dobro poznamo in prepričana sem, da se bomo dobro razumele. Pred nami so kvalifikacije za svetovno prvenstvo, čaka nas težka naloga, ampak tu smo zato, da pokažemo, česa smo sposobne in prepričana sem, da bomo naredile vse, da presenetimo tekmice in se skušamo uvrstiti na prvenstvo,« je o svojih izkušnjah spregovorila Najdičeva.

Reprezentanco Slovenije sestavljajo Sara Najdič, Eva Mori (obe podajalki), Iza Mlakar (korektorica), Tina Grudina, Katja Mihevc, Saša Planinšec, Ela Pintar, Sara Đukić (vse blokerke), Nika Blagne, Katja Mihalinec, Lana Ščuka, Anita Sobočan, Pia Blažič (vse sprejemalke), Maja Pahor (prosta igralka), selektor Alessandro Chiappini ter njegov pomočnik Gregor Rozman.

Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice