FOTO: Bobo
Predsednik NK Maribor Drago Cotar in poslovni direktor Bojan Ban sta se odzvala na dogodke po koncu sobotnega derbija, ko je z vzhodne tribune proti Darku Milaniču in Zlatku Zahoviću poletela bakla.

Ne napoved tekme s Celjem, ne morebitni kadrovski premiki po velikem razočaranju na sobotnem večnem derbiju in ne razkritje nove okrepitve. Novinarska konferenca, ki so jo pri NK Maribor sklicali, je bila namenjena obsodbi incidenta po koncu tekme. Pred javnost sta stopila predsednik kluba Drago Cotar in poslovni direktor Bojan Ban, ki sta obsodila odvrženo baklo z vzhodne tribune po koncu tekme, ki je po mnenju večine letal v smeri trenerja Darka Milaniča in športnega direktorja Zlatka Zahovića.

Ni enako, ali bakla prileti z juga ali vzhoda

»Vsi smo bili slabe volje, pa ne samo zaradi poraza, ampak tudi predvsem zaradi tega, kaj se je zgodilo po tekmi. Vsi ste videli, da smo imeli kar dobro podporo z juga, a po tekmi se je zgodil incident z vzhodne tribune. To je bil incident, ki ga obsojamo,« je dejal predsednik Cotar.

Poudaril je, da se pri NK Maribor trudijo, da do takih dogodkov ne bi prihajalo. »Uvedli smo družinski sektor, Viole so pokazale, kako se navija za svojo ekipo. Da pa nekdo iz vzhodne tribune z baklo namerno cilja na še ljudi ... z organi pregona bomo skušali najti odgovornega za to dejanje,« je dodal.

FOTO: Bobo

»Razočaranje je veliko. Ne skrivamo tega, da smo odigrali pod nivojem. To, kar se je zgodilo v soboto, je nekaj posebnega. Tega nismo navajeni, saj klub ni izgubil od oktobra lanskega leta,« sobotnega poraza s pogledom na celotno sezono ni želel preveč izpostavljati Ban.

»Nedopustno je, da nekdo ciljno iz petih, desetih metrov, cilja v skupino ljudi, ki odhaja iz igrišča. To je vredno vsakega obsojanja. Če se to nadaljuje, ne vemo, kje je lahko konec tega. Radi bi apelirali na ljudi, da ne glede na razočaranja, take zadeve ne sodijo v šport,« je dejal.

Ob vprašanju novinarja, da je zanimivo, da na novinarski konferenci izpostavljajo odvrženo baklo na igrišče po koncu tekme, ne pa tiste, ki so med tekmo poletele v smeri vratarja Olimpije Nejca Vidmarja, sta Cotar in Ban povedala, da po njihovem prepričanju ni enako, če bakla prileti iz navijaške (južne) ali vzhodne tribune.

»Tisto je navijaška kultura ultrasov. To, da nekdo iz tribune cilja točno določene ljudi, pa je razlika,« menita. 

»Ne podpiramo bakel. Te zadeve se morajo izkoreninit. Če že spadajo k folklori in za to plačujemo, se dogovarjamo z navijači, da to omilimo. Namen bakel je različen,« sta vztrajala pri svojem razmišljanju.

Vodstvo kluba zaupa strokovnemu vodstvu

Ne glede na veliko razočaranje po večnem derbiju, pa sta Cotar in Ban poudarila, da zaupata Milaniču in Zahoviću. »Klub zaupa strokovnemu vodstvu in želimo izpolniti cilj, ki smo si ga zadali. To pa je dvojna krona,« sta poudarila.

»Nogomet je stvar strasti. Vsi smo bili v nekem pričakovanju, je pa šport na žalost tudi tak kot je. Radi zmagujemo, ko pa zgubiš, nobenemu ni fajn,« je razloge za veliko razočaranje navijačev po porazu še povzel Ban.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Presmesno in prezalostno......

Starejše novice