Maribor je še 15. državni prvak in vijoličasti so lovoriko slavili še dolgo v noč. Takoj po koncu tekme je Zlatko Zahović v izjavi za RTV Slovenija čustveno podoživel letošnjo sezono, v kateri je Maribor znova vrnil lovoriko v štajersko prestolnico.

Po zadnjem žvižgu sodnika Nejca Kajtazovića se je v Celju začelo mariborsko slavje. Nogometaši so slavili z navijači, v znak slavja pa so v zrak dvignili tako trenerja Darka Milaniča kot športnega direktorja Zlatka Zahovića. Slavje z nogometaši na zelenici je vidno ganilo Zahovića, ki je pred kamere RTV Slovenija po tekmi stopil s solzami v očeh. Tako je čustveno povzel letošnjo sezono, v kateri je Maribor po lanskem slavju Olimpije znova prvak.

»Prvenstvo je maraton in v maratonu je vedno težko zmagati. Treba je včasih potrpeti tudi stvari, ki niso po godu. To je nogomet, mi smo tega že vajeni,« je povedal športni direktor Maribora in izpostavil vzdušje v moštvu.

»V klubu imamo odlično atmosfero in to se je spet pokazalo. Fantje so še enkrat več odigrali vrhunsko. Seveda po zelo težkem porazu, vsi smo jim rekli - fantje, glave gor, vi ste prvaki! In se je zgodilo,« je pred televizijskimi kamerami le nekaj trenutkov po koncu srečanja povedal Zahović.

Ekipa se spreminja, Olimpija funkcionira samo z denarjem

»Ekipa doživlja spremembe, nekateri so že starejši in normalno je, da prihajajo novi. Treba je potrpeti tudi njihove slabe trenutke, kajti mladi igralci imajo ponavadi veliko amplitude. Nismo noreli, ko je bilo malo slabše in to je bilo danes vidno,« se je športni direktor vijoličastih dotaknil tudi sprememb, ki jih je deležno moštvo.

»Odločilna je ta moč Maribora, taktična kultura, ne hoditi iz svoje vizije, ki jo imamo že leta. Večino krat se je to pokazalo kot dobro,« Zahović uspehe Maribora pripisuje zvesti viziji, ki ji sledijo že vrsto let.

Ob zaključku se je dotaknil tudi tekmecev. »Vrnili smo to lovoriko proti odlični Olimpiji. Kadar funkcioniraš kot oni, samo z denarjem, je vedno težko proti njim. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam na res odlični borbi, enkrat pride en prvi na cilj, drugič drugi,« je zaključil najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov in glavni akter uspehov mariborskega kluba v zadnjih letih.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Solze za Milijonsko Ligo prvakov .

Starejše novice