Dan brez vozička prinaša potapljanje, podvodni hokej in lokostrelstvo

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Dan brez vozička prinaša potapljanje, podvodni hokej in lokostrelstvo

Dogajanje bo potekalo od 13. ure, ko bodo udeleženci, zdravi in invalidi, kot vsa leta doslej, en dan preživeli skupaj na bazenu.

Dan brez vozička prinaša potapljanje, podvodni hokej in lokostrelstvo
  • Dan brez vozička prinaša potapljanje, podvodni hokej in lokostrelstvo Dan brez vozička prinaša potapljanje, podvodni hokej in lokostrelstvo

Dan brez vozička je bil sprva namenjen integraciji invalidov v kopališko populacijo in je predvsem razbijal stereotipe o nemočnih invalidih, danes pa akcija postaja gibanje, ki opozarja ne zgolj na to, da so na javnih kopališčih invalidi dobrodošli, temveč da lahko s svojimi dejavnostmi popestrijo dogajanje. Letos bo Dan brez vozička prvikrat v Slovenski Bistrici, kjer bodo od 13. ure dalje invalidni potapljači neinvalide popeljali pod vodo bazena in jim predstavili potapljaško opremo, prav tako pa tudi tekmovalne discipline v športnem potapljanju invalidov. Med drugim bodo invalidi predstavili še druge športne panoge od podvodnega hokeja do lokostrelstva.

Dan na bazenu v Slovenski Bistrici poteka v organizaciji Društva paraplegikov Podravja, Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic ter ob podpori Občine Slovenska Bistrica, Zavoda za šport Slovenska Bistrica in Zveze paraplegikov Slovenije.

Rdeča nit srečanja sta šport in rekreacija invalidov, predvsem aktivnosti, povezane z vodo, ki jih na letnem kopališču v Slovenski Bistrici še ni bilo.

Želja organizatorjev pa je, da bi se gibanju vsako leto pridružilo kako novo kopališče in invalidom dalo priložnost, da pokažejo, kaj znajo in kaj zmorejo. V septembru se akcija že seli tudi preko meja

Matej Regent
nedelja, 16 Julij, 2017 - 11:51 Osveženo: 16. Julij 2017 - 11:51

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.