Foto: Jure Banfi
Slovenski nogometni prvoligaši bodo danes začeli 29. sezono državnega prvenstva.

V prvi ligi Telekom Slovenije 2019/20 bo znova deset klubov, med katerimi bo naslov prvaka branil Maribor, ki je skupaj z Olimpijo in tudi Domžalami znova glavni favorit za končno slavje. Novinca sta ljubljanski Bravo in sežanski tabor.

Mariborčani bodo lovili že kar 16. naslov prvaka. Že doslej so daleč najuspešnejša ekipa v samostojni Sloveniji. Olimpija ima v stari in novi obliki skupno šest naslovov, Gorica, ki je po novem drugoligaš, štiri, Domžale dva, Koper pa le enega, poroča STA.

29. sezona se bo začela danes s tekmama Tabor Sežana - Aluminij, ob 18. uri, in Maribor - Triglav, ob 20.15. V nedeljo bodo na sporedu še obračuni Bravo - Olimpija, ob 17.45, Celje - Mura, ob 19. uri in Domžale - Rudar, ob 21.uri.

Klubi bodo znova igrali po štirikrožnem sistemu, skupno bo 36 krogov. Jesenski del se bo končal z 22. krogom 14. decembra, spomladanski se bo začel 22. februarja, zadnji krog pa bo na vrsti 16. maja 2020, še poroča STA.

Današnjo tekmo Maribor - Triglav, ob 20.15, boste lahko v živo spremljali tudi na Mariborinfo, vse tekme prvenstva pa bo mogoče spremljati v prenosih TV Slovenija in Planet TV.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice