Darko Milanič je zadovoljen in ponosen na svoje varovance, ki so proti Sevilli po njegovem mnenju odigrali odlično tekmo, v kateri jih je krasila predvsem bojavitost.

Po osvojeni še tretji točki v letošnji ligi prvakov je bil Darko Milanič jasno dobre volje.

»Odigrali smo odlično tekmo. Zelo sem zadovoljen, kako so odigrali fantje. Močna ekipa Seville je imela kar nekaj težav, čeprav so imeli skozi vso tekmo dobro posest in nas utrujali. Ampak držali smo se zelo dobro,« je uvodoma povedal trener Maribora.

Izjemna povezanost v ekipi

Eden izmed glavnih ključev za dobre rezultate na težkih tekmah pa je dobra kemija v ekipi, ki vlada v tej sezoni. To je potrdil tudi Milanič. »Že nekaj časa kažemo veliko povezanost. Bolj ko se tekme približujejo h koncu, bolj se mi zdi, da je vsak posameznik pripravljen odgarati do konca tekme. To nas dela dobre,« je še povedal Izolčan.

Zakaj Milanič ni prej menjal?

»V prvem polčasu smo bili iz protinapadov zelo bojeviti. Zadeli smo, z branjenjem, ki je bilo v nekih trenutkih preveč pred svojimi vrati, smo se precej utrudili. Jasno je bilo, da bo v drugem polčasu nekoliko težje. To je posledica njihove dobre posesti, tehnične sposobnosti. Menjal nisem, ker sem videl moštvo, ki zelo dobro stoji na igrišču. Imeli smo odlično kontrolo. Ukvarjal sem se s tem, kdaj menjat, koga menjat, a do prejetega zadetka preprosto nisem videl, kaj bi mi lahko z menjavo dobili,« je Milanič komentiral dogajanje na današnji tekmi.

Mariboru si na koncu ni uspelo izboriti še evropske pomladi, kaj so si želeli: »Blizu smo bili, da bi se nam uresničile želje. Svojo letvico smo postavili višje, kot so nas postavljali drugi.«

»Škoda, da Tavares ni zabil še enega«

»Martin je odličen. V pravi formi. Ko bo oddelal priprave, bo držal izredno visok nivo tekem. Tavares pa je iskal ta gol v ligi prvakov, zdaj ga je končno tudi dobil. Zanj sem zelo vesel, ker je toliko golov dosegel v kvalifikacijah kot nihče. Škoda, da ni zadel še enega. Smo se pa hecali po tekmi, da bi dobro bilo, če bi zabil še enega. S tem ima eno dodatno motivacijo naprej, pa tudi pričakovanja od nas so v prihodnje zelo velika, ker je odličen,« je Milanič pohvalil navezo Milec - Tavares.

Milanič je za konec povedal, da obžaluje, da se liga prvakov končuje, saj je moštvo tekmovanje končalo v vrhunski formi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice