Start druge etape kolesarske Dirke po Sloveniji, največje kolesarske prireditve pri nas, bo v četrtek, 20. junija, ob 11.20 na Trgu svobode v Mariboru.

Start dirke, ki jo bosta prenašali televizijski hiši TV Slovenija in Eurosport, bo naznanil Marcos Tavares, kapetan NK Maribor.

Prva etapa 26. kolesarske dirke Po Sloveniji bo v Ljubljani v sredo, 19. junija, nadaljevanje letošnje slovenske kolesarske pentlje pa bo v četrtek, 20. junija, v Mariboru.

Start v Mariboru bo na Trgu svobode ob 11.20, kolesarji bodo s trga zavili na Titovo cesto ter nadaljevali dirko čez Titov most proti Slovenski Bistrici, Zrečam in Slovenskih Konjicam, nadaljevali skozi Zgornje Poljčane, Šentjur in Štore ter II. etapo dirke zaključili v Celju.

Zaradi dirke bodo zaprte ceste

Organizator dogodka sporoča, da bo zaradi starta dirke v Mariboru v četrtek, med 6. in 14. uro, za ves promet zaprta Partizanska cesta (pri vstopu v modro cono). Od srede, 19. junija, od 22. ure, in do četrtka, 20. junija., do 14. ure, bodo zaprta tudi vsa parkirišča na Trgu generala Maistra.

Prehod kolesarjev skozi občino je predviden med 11.00 in 11.45. V tem času bodo nekateri odseki cest zaprti za promet za krajše časovno obdobje. Maribočane in krajane ob trasi letošnje dirke vabimo, da se nam v čimvečjem številu pridružijo ob progi in z vzpodbujajnjem najboljših kolesarjev sveta pričarajo izjemno športno vzdušje.

Kolesarska Dirka po Sloveniji eden največjih kolesarskih dogodkov pri nas

Kolesarska Dirka po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, prva ‘slovenska pentlja’ pa je bila organizirana v maju leta 1993.

Kolesarska dirka je prestala že 25 izvedb, ob tem se je nenehno razvijala v organizacijskem in tekmovalnem smislu, danes pa predstavlja vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva.

Z odličnimi partnerji in s sloganom ‘Fight for green’, boj za zeleno, doživlja kolesarska Dirka po Sloveniji svojevrsten preporod in postaja izjemen športni dogodek, ki poleg tekmovalnega adrenalina ponuja tudi vse elemente za mednarodno promocijo slovenskega športa, gospodarstva in ljudi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice