Mlad Parižan Antoine Makoumbou s koreninami iz Konga v Nogometni klub Maribor prihaja na enoletno posojo z možnostjo odkupa.

Že osmi novinec Nogometnega kluba Maribor v poletnem prestopnem roku je 23-letni Antoine Makoumbou, dosedanji član prvoligaša iz Sežane. V Ljudski vrt prihaja prihaja na enoletno posojo z možnostjo odkupa.

»Antoine je eden izmed igralcev, ki je bil v prejšnji sezoni med najbolj izstopajočimi posamezniki v ligi, z redko videno lahkotnostjo v igri. Glede na njegov potencial in ob spoznanju, da je bil na radarju številnih klubov, nam je uspel velik met,« pravijo v klubu. 

23-letnik se je nogometno izšolal v akademiji Monaca, v Mariboru pa verjamejo, da lahko kakovost, ki jo je potrdil v Sežani, pri njih le še nadgradi.

»Verjamemo v fanta in veseli nas, da je prevladal pomen Maribora, saj je pri sklenitvi dogovora imela veliko vlogo tudi njegova želja. Našemu moštvu glede na svoje značilnosti prinaša novo dimenzijo in pomeni dodatno okrepitev za državno prvenstvo ter evropsko tekmovanje,« je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Zvezni igralec s koreninami iz Konga in francoskim potnim listom ne bo odpotoval v Stockholm, je pa v tekmovalnem ritmu, zato se bo po ureditvi papirologije že priključil moštvu.

»Vesel sem, da sem tukaj. Imel sem še nekaj drugih ponudb, a sem izbral Maribor, saj verjamem, da pomeni najboljšo izbiro na moji nadaljnji razvojni poti. Tabor je pomenil dobro stopnico ob začetku moje zgodbe v Sloveniji, selitev v Maribor pa je velik korak naprej, saj gre za največji klub v državi, ki mi lahko omogoči napredek. Ligo sem spoznal med igranjem v Sežani, vem, kaj zmorem in bom z velikim motivom storil vse, da pomagam moštvu, ki je uspešno začelo sezono, pri uresničitvi naslednjih ciljev,« je o svoji prihodnosti pri vijoličnih optimističen Makoumbou.

Antoine Makoumbou (185 centimetrov, 75 kilogramov) je prve nogometne korake naredil v rojstnem Parizu, štiri leta preživel v akademiji Monaca, pred prihodom v Slovenijo pa je bil član Ajaccia in Mainza. Za igranje v vijoličastem si je izbral dres s št. 29.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice