Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Najboljša nogometna leta je preživel v Ljudskem vrtu, pri 32 letih pa se bo prvič preizkusil v vlogi trenerja.

Konec tedna se na nogometne zelenice vračajo tudi tretjeligaši. V 3. SNL zahod se bosta že v prvem krogu udarila ljubljanska tekmeca, Slovan na Kodeljevem gosti viško Svobodo.

Ljubljanska tretjeligaša vodita znani nogometni imeni, ki sta v preteklosti igrali tudi v dresu izbrane vrste. Na klopi Slovana, ki je letošnji novinec v 3. SNL zahod, sedi Zlatan Ljubijankić, Svobodi pa poveljuje Željko Filipović.

Ljubljančan je tudi v štajerski prestolnici dobro znano ime, saj je najboljše nogometne predstave prikazal v dresu Mariboru. Vezist je v vijoličastem igral med leti 2010 in 2016, zbral pa je kar 215 nastopov.

Prvič v vlogi trenerja

Štirikratni reprezentant Slovenije se je po koncu sezone 2015/16 preselil v belgijski Mechelen, kasneje pa ga je pot ponesla še v Belorusijo, Maroko in Kazahstan. 

V prvi polovici sezone 2019/20 je nazadnje nosil dres novosadske Vojvodine, v zadnjem letu in pol pa ni imel kluba. Zdaj se bo prvič preizkusil v vlogi trenerja. 

Dvaintridesetletnik je na klopi Svobode nasledil izkušenega Jedinka Perico, še eno znano ime slovenskega nogometa.

»Ponujeno priložnost sem hitro izkoristil, saj imamo z vodstvom kluba podoben pogled na nogomet. Prihajam v organizirano okolje, kjer so cilji jasno začrtani. Zanimajo nas dolgoročni rezultati, zato vem, da nas čaka veliko trdega dela,« je za klubsko spletno stran dejal Filipović.

V Svobodi še nekaj znanih imen

Vodenje viškega kluba, ki je bil v času nekdanje države tudi jugoslovanski drugoligaš, po osamosvojitvi Slovenije pa je tri leta igral v prvoligaški konkurenci, je z julijem prevzela nova uprava.

Mesto predsednika kluba je zasedel Hajro Rizvić, športni direktor pa je postal dolgoletni član Olimpije Amir Agić.

Svoboda je po letih pretresov zadnje tri sezone odigrala v tretjeligaški konkurenci, rdeče-beli so zadnje prvenstvo sklenili na sedmem mestu lestvice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice