Foto: Jure Banfi
Na zaključku prve četrtine prvenstva Maribor čakajo Domžale. A vijoličasti tabor so pred današnjim derbijem v Ljudskem vrtu znova oklestile poškodbe.

Če se je Darko Milanič razveselil povratka po poškodbi Marka Šulerja in ponovnega treniranja Denisa Klinarja ter sanacije lažje poškodbe Marcosa Tavaresa, je v pričakovanju današnjega obračuna na Ljudskem vrtu vijoličaste doletela slaba novica. Poškodovan je eden izmed treh najboljših strelcev moštva Luka Zahović, težave ima s trebušnim zidom. Še vedno manjka tudi Martin Milec.

NK MARIBOR: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mešanović, Tavares, Mlakar. Klop: Pirić, Rajčević, Klinar, Cretu, Bajde, Felipe Santos, Vršič. Trener: Darko Milanič.

DOMŽALE: Mulalić, Kirm, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek, Klemenčič, Gnezda Čerin, Ibraimi, Mujan, Ibričić, Vuk. Klop: Milić, Hodžić, Žužek, Morris, Rom, Nicholson, Podlogar. Trener: Simon Rožman.

Strelci: 0:1 Viler (1, avtogol), 1:1 Mlakar (10), 2:1 Ivković (43), 2:2 Ivković (64, avtogol)

Šokanten začetek tekme in ekspresno izenačenje

Ljudski vrt že v prvi minuti obnemi. V 19. sekundi vodstvo gostov. Sikošek je podal z leve strani pred gol, Handanović je odbil, potem pa je Viler nesrečno preusmeril žogo v domačo mrežo - avtogol. V deseti minuti pa že izenačenje! Dervišević je z dolgo podajo našel Tavaresa, kapetan je spretno videl Mlakarja, ki je zaključil akcijo z udarcem ob levi vratnici. 

Tik pred koncem polčasa na igrišču obleži Šuler, namesto njega v igro vstopi Rajčević. V 43. minuti srečanja pa za povišanje rezultata za vijoličaste poskrbi Saša Ivković!

V drugi polčas z drugim avtogolom

V 64. minuti je po predložku Ibričića posredoval Viler, žoga se je odbila v Ivkovića, ki jo je skušal izbiti, a preusmeril ob vratnici v mrežo Maribora. Padel je drugi avtogol.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice