Foto: Bobo
Potem ko je Timi Tajc ostro obsodil delo glavnega trenerja Gorazda Bertonclja za slabe predstave slovenskih skakalcev in bil za to kaznovan, je svoj odhod naznanil tudi Bertoncelj.

Gorazd Bertoncelj se poslavlja z mesta glavnega trenerja, njegovo delo je do konca svetovnega prvenstva v Planici prevzel dosedanji pomočnik Robert Hrgota. Kljub vsem zapletom in pranju umazanega perila na očeh javnosti, danes slovenske orle čaka še ekipna preizkušnja.

Sicer je sprva kazalo, da domača reprezentanca ne bo smela nastopiti, a je Mednarodna smučarska zveza dala zeleno luč za nastop Petra Prevca.

Vir: Instagram, Peter Prevc.

Spomnimo ...

Timi Zajc je po koncu prvega dne svetovnega prvenstva v Planici na svojem Instagram profilu zapisal, da mora odgovornost za slabe predstave Slovencev prevzeti tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj. Zahteval je celo njegov odstop.

Včeraj zjutraj je vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Gorazd Pogorelčnik sporočil, da Timi Zajc ni več član A reprezentance svetovnega prvenstva v poletih v Planici. Po izključitvi Zajca je svoj odstop ponudil tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj. 

Se bodo orli uspeli zbrati pred današnjo ekipno preizkušnjo?

Peter Prevc se po slabi četrtkovi predstavi ni uvrstil v četverico skakalcev in je skupaj z Žigo Jelarjem nameraval zapustiti Kranjsko Goro. Sledil je nepričakovani preobrat in po odhodu Zajca je Prevc dobil priložnost za nastop na današnji ekipni tekmi.

Krovna zveza je s to potezo naredila izjemo, saj Prevc, glede na rezultate, danes ne bi smel nastopiti. Slovenske barve bodo poleg Petra Prevca branili še Domen Prevc, Anže Lanišek in Bor Pavlovčič.

Sodeč po rezultatih na posamični tekmi, Lanišek je pristal na 12. mestu, Pavlovčič je bil 20., Domen Prevc pa je na koncu pristal tik za njim, na 21. mestu, Slovenci nimajo veliko možnosti v borbi za kolajne. Ali se bodo kljub nemirom, ki v zadnjih dneh pretresajo slovenski skakalni tabor, uspeli zbrati, bomo videli danes. Poskusna serija je na sporedu ob 15. uri, prva serija se začne uro kasneje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)

pubece za jajca obesit
pa se ne bodo pizdili
da dobijo premalo

Starejše novice