Foto: Jure Banfi
V Ljudskem vrtu so pred dnevi potrdili slovo Aljoše Matka, Amirja Derviševića in Špira Peričića. Četo vijoličastih sta začasno zapustila še dva nogometaša, ki se bosta kalila v Dravogradu.

Samo Pridgar in Žiga Obreht, po nogometni izobrazbi vratar in osrednji branilec, sta bila v poletnih pripravah Maribora med mlajšimi varovanci Simona Rožmana. 

Najstnika v letošnji sezoni še nista dobila priložnosti v dresu Maribora, to pa se ne bo spremenilo niti v naslednjih tednih in mesecih. Mladeniča sta bila pred dnevi registrirana kot člana Dravograda.

Dodajmo še, da je Aljoša Matko zgolj nekaj dni po selitvi na Švedsko že zaigral za Hammarby. Dvoboj z Elfsborgom se ni razpletel po željah zeleno-belih, nekaj član vijolic pa je v statistiko vknjižil 90 minut igre.

Po enoletno nabiranje izkušenj

Koroški tretjeligaš, ki mu predseduje Marko Šuler, sicer športni direktor Maribora, si je mlada upa izposodil do konca aktualne sezone.

Tako devetnajstletni Obreht kot leto mlajši Pridgar, po stažu še mladinec, sta konec tedna že zaigrala v dresu novega kluba. Dravograd je v prvem krogu remiziral z Zavrčem, dvoboj se je končal z izidom 1:1.

Žiga Obreht je v minuli sezoni že zbral tri nastope za člansko ekipo Maribora, dvakrat je zaigral v prvenstvu in enkrat v pokalnem tekmovanju. Samo Pridgar še čaka na ognjeni krst.

Dravograjčani bodo tudi v naslednjem krogu igrali na domači zelenici, na Koroško prihaja Šmartno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice