Maribor čaka še 90 minut, zadnja postaja letošnje vijol’čne sezone je v Kidričevem.

Dvoboj z Aluminijem se bo začel ob 18. uri. Brez rezultatske obremenitve, toda ne brez tekmovalnega motiva, obljubljajo vijoličasti.

»Čeprav je zadnji krog in ne moremo več biti prvaki, je treba odigrati na najboljši način, z edinim namenom, kako priti do treh točk. To je naša obveza, to si zaslužijo vsi, ki imajo radi klub. Želimo se posloviti od sezone z zmago. Ob tem še obstaja teorija, da smo lahko drugi. Sicer nismo odvisni samo od našega rezultata, ampak nikakor ni vseeno, kako bomo zaključili sezono. Klub je vajen zmag, to je tudi moja zahteva, da je zmagovalna miselnost naš DNK. Če bi v eni izmed treh tekem, ki smo jih izgubili, vzeli vsaj točko, bi se pripravljali na tekmo, ki bi nam še omogočala naslov. Liga je potrdila zahtevnost, teh enajst naših skupnih tekem pa nam bo z vsemi spoznanji pomenilo dobro izhodišče za naslednjo sezono,« napoveduje Sergej Jakirović, ki bo izkoristi priložnost tudi za predstavitev nekaterih novih obrazov.

»Nekaj sprememb bo, Blaž Vrhovec in Špiro Peričić sta kaznovana. Nekaterim igralcem smo že in bomo namenili počitek, lahko povem, da bosta Luka Koblar in Žan Kolmanič igrala od prve minute. Priložnost bo prvič dobil tudi Mirko Mutavčić, z njim sem zadovoljen kot z Rokom Maherjem,« še pravi.

Med specifičnim prvenstvom je ostalo dovolj energije za zadnji korak, Rudi Požeg Vancaš o tekmi, ki še lahko prinese skok s tretjega na drugo mesto: »Vsaka je pomembna. Žal, nam ne prinaša več možnosti za naslov, sami smo si krivi, da smo se znašli v takšni situaciji. Želimo pa opraviti svoje, zmagati in upati, da bi nam to zadostovalo za vsaj drugo mesto.«

S to tekmo bo potegnil črto tudi pod svojo krstno sezono v vijoličastem: »Preden sem prišel, sem bil skoraj tri mesece izven igrišča zaradi poškodbe. To se je poznalo, lahko bi zabil kakšen gol več, še bolj pomagal ekipi kot sem. Zdaj sem se privadil na vse zahteve v Mariboru in verjamem, da lahko v novi sezoni prikažem svoj pravi obraz. Predvsem pa, da bo za vse nas rezultatsko uspešnejša.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Jakirovič,spokaj ne veš kaj je nogomet.

Starejše novice